Jonge mensen met een handicap verrasten de wereld tijdens het Eurovisie Songfestival

MOOI – Ontroerend en tegelijk prachtig was het optreden van de band Shalva tijdens het Eurovisie Songvestival. De groep, bestaande uit jonge mensen met een handicap, kreeg de aandacht van mensen over de hele wereld met hun prachtige vertolking van “A Million Dreams” tijdens de pauze van de tweede halve finale.

De Shalva Band bestaat uit 8 getalenteerde muzikanten met een handicap en treedt het hele jaar door op tijdens culturele en belangrijke internationale evenementen.

De bandleden zijn in dienst van Shalva als muzikanten en ze studeren en werken ook als vrijwilligers in een bredere gemeenschap. Sommigen van hen zijn afgestudeerden van Shalva’s revalidatieprogramma’s en hun muzikale talenten werden ontdekt en ontwikkeld door middel van Shalva’s programma van muziektherapie.

Wat begon als een unieke uitlaatklep voor getalenteerde Shalva-programmadeelnemers in 2005, heeft zich ontwikkeld tot een model voor andere instellingen. De band blijft het publiek en andere muzikanten in Israël en daarbuiten verbazen. Met de groeiende populariteit van de band in Israël, treedt de Shalva Band regelmatig op met bekende artiesten op populaire muziekevenementen.

De Eurovisie-organisatie noemde de band inspirerend om anders te denken over uitdagingen en acceptatie. De groep kreeg aan het eind van hun optreden een staande ovatie en gastvrouw Bar Refaeli moest vechten om haar tranen tegen te houden .

De Shalva-band was finalist van het reality-tv-programma “Rising Star”, dat Israëls deelname aan de jaarlijkse liedjeswedstrijd van in Tel Aviv zou bepalen, maar de groep trok zich terug nadat duidelijk was geworden dat er geen uitzondering zou worden gemaakt voor de groep om te repeteren op Shabbat, de joodse rustdag.

Vrijdag vertelde de artistiek leider van de band, Shai Ben Shushan, aan Army Radio dat ze, ondanks het feit dat ze niet meededen aan de liedjeswedstrijd, overstelpt waren met uitnodigingen om in buitenlandse shows te komen optreden.

We zijn uitgenodigd om in shows in Europa op te treden”, zei hij in een interview met de Times of Israel. Maar Ben Shushan benadrukte dat als de band besloot om op tournee te gaan, ze hun doel niet zullen opgeven: helpen het leven toegankelijker te maken voor gehandicapte Israëli’s.

Christelijknieuws diverse bronnen
Videostill
22-05-2019
Muziek
https://shalva.band

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies