God is machtiger dan de golven

Op vrijdagavond is het wekelijkse gesprek met onze minister-president op televisie te zien. In één van die interviews vergeleek de verslaggever de huidige situatie in ons land met zwemmen in zee. Je bent aan het zwemmen en opeens komt er een hoge golf aan waardoor je compleet overspoeld wordt. Je weet even niet meer waar je bent en moet jezelf weer zien te hervinden.

Een treffend beeld, nu we overspoeld worden met informatie over de corona-crisis. Het is nodig dat we geїnformeerd worden en aanwijzingen krijgen, maar soms kan het je ook te veel worden. Dan is het goed om even afstand te nemen, ontspanning te zoeken.

De HEERE is machtiger dan het bruisen

van machtige wateren, de machtige golven

van de zee. (Psalm 93:4)

Angst kan ons overvallen wanneer we zien dat het virus dichterbij komt. Misschien zelfs wel bij iemand die je goed kent. En als je eigen gezondheid kwetsbaar is, dan heb je daar zorgen over. Hoe begrijpelijk!

In de bijbel kom je veel situaties tegen van mensen in nood, met name in de psalmen kun je daar over lezen. Psalm 93 spreekt niet direct over een mens in nood, maar geeft wel een beeld van wie God is. We lezen er over de indrukwekkende kracht van het water, maar de macht van God stijgt daar ver boven uit. Die God mogen wij kennen als onze Hemelse Vader. Bij Hem mogen we in deze onzekere tijd schuilen en Hem al onze angsten en zorgen toevertrouwen.

Henk de Lange
© Henk-Jan Oudenampsen
02-04-2020
Onderwijs

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies