Reni en Elisa werken aan nieuwe cd: Laat het zien

Op hun site kunnen we de vorderingen van de opnames voor de nieuwe cd van het duo Reni en Elisa volgen. In het filmpje kun je zien hoe de muzikanten bezig zijn geweest en we krijgen alvast een voorproefje van de sound van de muziek. De titel van de nieuwe cd zal worden “Laat het zien”.

De volgende muzikanten zijn aan het werk:

Alain Assenberg op drums (foto)

Iwan Sahertian op basgitaar

David Wilschut op sax

Christan Grotenbreg op Piano

Reni en Elisa schrijven op hun weblog o.a.:

Wat ons nu te doen staat is het aanpassen van de teksten op de muziek die de jongens hebben opgenomen, dit is best wel spannend. Want krijgen we het goed voor elkaar? De teksten die we klaar hadden zijn meestal precies goed en dan blijkt toch tijdens de opnames dat sommige dingen net niet in het ritme passen en dan moet je dus kijken hoe je dat anders gaat doen, zonder dat de inhoud veranderd. Verder liggen er ook nog een aantal teksten waar nog geen muziek op gemaakt is. Dit zijn de teksten waarvan we, voor de bandopnames, bedacht hebben dat het “kleine” liedjes moeten worden. Dat houdt in dat er geen hele bandbezetting bij komt kijken, maar misschien alleen akoestische gitaar of misschien juist piano als hoofd begeleidend instrument.

Ook dit kan onze gedachten goed bezig houden: Wat nu als het eigenlijk toch het mooiste wordt met een volledige band? Dan moeten we weer opnieuw een dag inplannen met de jongens. Gaat dat lukken, om een datum te vinden dat iedereen kan? Hoe gaan we dit financieel doen? Etc. Zoals je merkt gaan er nogal wat dingen rond in je gedachten wanneer je bezig bent met een creatief proces.

04-07-2007
Muziek
https://renienelisa-cd.blogspot.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies