Nederlandstalig album van Wim Pols verschenen

Wim Pols is een bekende in gospelland. Tal van cd’s staan op zijn naam. Jaren werkte hij voor de EO-radio en momenteel is hij verbonden aan Grootnieuwsradio. Wim weet muzikanten en gospelartiesten bij elkaar te brengen. Zijn nieuwe schijf is daar een mooi voorbeeld van. Het nieuwe Nederlandstalig album bevat maar liefst 21 nummers met een rijke inhoud. Wim verdient een groot compliment!

Na 35 jaar in de country gospelmuziek slaat Wim Pols met zijn album ‘Het Uitzicht’ nieuwe wegen in. Niet dat hij de countrymuziek vaarwel zegt. Integendeel, want op ‘Het Uitzicht’ valt voldoende te genieten voor de echte countryliefhebber en ook blijft Wim gewoon country gospel spelen met de Country Trail Band en country met de groep Calyx. Op aanraden van label manager Jan Quintus Zwart van Living Water Music maakte Wim een Nederlandstalig album dat duidelijke breder is van stijl. Op ‘Het Uitzicht’ vloeien luisterliedjes, pop en country ineen tot nieuwe mix.

Niet aileen de maar liefst 21 eigen composities en de manier waarop ze zijn gearrangeerd, zijn bepalend voor dit nieuwe geluid. Ook de keuze voor de muzikanten die meewerken aan de CDr speelt een belangrijke rol. Naast bassist Hans Steeds, gitarist Marcel Langeland, violist Gideon van Buitenen en dobro- en steelgitaarspeler Ron de la Bey van de Country Trail Band, schakelde Wim Pols diverse muzikanten in met wie hij nog niet eerder had gewerkt, zoals drummer Rene Luik, saxofonist Willem van der Most, keyboardspeler Jan de Mooij percussionist Bas van Buuren. Pianist Hans de Heer, die al meewerkte aan verschillende projecten van de Country Trail Band, is weer van de partij evenals Calyx- zangeres Thecla Rutting en accordeonist Harry Govers.

Gitarist Leo van de Ketterij, die vele jaren geleden al eens een bijdrage leverde aan een van de eerste albums van Wim Pols, verzorgt een dee I van het sologitaarwerk. De samenwerking van deze muzikanten met verschillenden stijlen en achtergronden levert een verrassend, geheel eigen geluid op.

Meer dan een half jaar werkte Wim aan de voorbereiding voor het album. “Er is veeI tijd en zorg aan besteed. Voor mij is het zeker het mooiste album dat ik tot nu toe heb gemaakt” zegt hij zelf over ‘Het Uitzicht’.

Het jaar 2008 is in meer opzichten een jaar van vernieuwing voor Wim Pols. Na 35 jaar voor werkgevers te hebben gewerkt, startte hij een eenmanszaak, Wim Pols Tekst en Muziek. “Ik doe nu freelance, wat ik altijd in loondienst heb gedaan: het schrijven van allerlei teksten. Daarnaast heb ik van mijn passie, de muziek, nu mijn beroep gemaakt via optredens, radiowerk voor Groot Nieuws Radio en de EO, het presenteren van concerten en het maken van CD producties in mijn studio.”

De liedjes op ‘Het Uitzicht’ zijn uit het leven gegrepen en gaan vaak over mensen, soms ver weg en soms heel dichtbij, die Wim in de loop der jaren door de muziek heeft ontmoet. Wim is inmiddels de 50 ruim gepasseerd en leeftijdgenoten zullen zich herkennen in liedjes als ‘Wie ontsteekt het vuur/ en ‘Schoonheidskoningin’ over mensen die al lang samen zijn en in ‘Onze kinderen’ over de zorg voor opgroeiende kinderen.

18-03-2008
Muziek
https://www.wimpols.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies