Nicky Cruz bezoekt Nederland

Wellicht kent u de naam Nicky Cruz vanuit de boeken, Het kruis in de asfaltjungle of Ik zal nooit meer Huilen of misschien heeft u het verhaal van zijn radicale bekering gezien in de film The cross and the switchblade.

Eens was hij een bloeddorstige bendeleider van de beruchte Mau Mau bende in New York, maar nu is hij een prediker van Jezus Christus die wereldwijd vele jongeren en volwassenen bereikt die gevangen zijn in hun verslaving, bendegeweld of leefstijl.

Het verhaal van Nicky Cruz is de boodschap dat het voor God mogelijk is om een ieder te bereiken, te veranderen en te gebruiken tot opbouw van Zijn koninkrijk. Nicky Cruz was het meest hopeloze geval in de straten van New York. In Porto Rico groeide hij op te midden van de voodoo praktijken en tovenarij van zijn ouders. Hij was zo vervuld van een diepe haat dat zelfs zijn familie uit wanhoop hem naar New York stuurde waar hij een van de meest bloedbeluste bendeleiders werd in New York, totdat een man genaamd David Wilkerson hem keer op keer vertelde over de liefde van Jezus.

Tijdens een samenkomst met de bendes gaf Nicky zijn leven aan Jezus en vanaf die dag werd hij iemand die het licht van Jezus tot in de diepste duisternis zou brengen. Zijn getuigenis geeft velen hoop die geen hoop meer hebben. Kom en breng hen mee die geen hoop meer hebben !

10-14 juni – Nicky Cruz in Nederland / Rotterdam

Van 10 tot en met 14 juni is evangelist Nicky Cruz in Nederland. Vroeger was hij de leider van de New Yorkse Mau Mau bende. Nu spreekt hij over de hele wereld en helpt jongeren die verwikkeld zijn in bendes en criminaliteit weer op het rechte pad te komen. Hij schreef de internationale bestseller ‘Run Baby Run’, dat in Nederland bekend is als ‘Ik zal nooit meer huilen.’

05-06-2009
Evangelisatie
https://www.VictoryOutreach.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies