Hulp voor Albanië

Vrijwillig chauffeur Jan Janmaat brengt de hulpgoederen voor Dorcas naar Albanië. Het noorden van dit arme Oost-Europese land is als gevolg van zware sneeuw- en regenval door overstroming getroffen. 2500 huizen en 10.000 hectare land staan onder water.

Vanuit hulporganisatie Dorcas in Andijk is vanmorgen een vrachtwagen met hulpgoederen naar Albanië vertrokken. Het noorden van dit arme Oost-Europese land is als gevolg van zware sneeuw- en regenval door overstroming getroffen. 2500 huizen en 10.000 hectare land staan onder water. De Albanese overheid heeft het leger en de politie ingezet om langs de Drini Rivier bewoners te evacueren. Daarnaast heeft de regering organisaties en de eigen bevolking opgeroepen hulp te geven.

In antwoord op deze hulpvraag, doneert Dorcas 600 voedselpakketten, schoenen en keukengerei, 150 tassen met dekens en 700 zakken gesorteerde kleding. De goederen zijn bestemd voor getroffenen in het gebied en worden verspreid via lokale partnerorganisaties van Dorcas. Jan Janmaat, vrijwillig chauffeur van Dorcas uit de omgeving van Andijk, brengt het transport naar Albanië.

18-01-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies