Zorginstelling gaat samenwerken met vakantiepark

Christelijk vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem is deze maand een samenwerkingsverband aangegaan met Profila Zorg uit Houten. Profila Zorg geeft vanaf nu mensen met een verstandelijke beperking de nodige zorg op het park zodat deze gasten gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. Rien Brand en Gerhard Hobelman, directeuren van respectievelijk Profila Zorg en De Betteld, hebben op 1 maart 2011 een intentieverklaring hiervoor ondertekend.

Het samenwerkingsproject bestaat uit een aantal activiteiten. Zo biedt Profila Zorg dagbesteding aan aan mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving van De Betteld. Het gaat om mensen die nog thuis wonen of in een instelling, al dan niet van Profila Zorg. Zij kunnen er nu voor kiezen hun dagbesteding bij dit christelijke park te hebben.

Ouders met kinderen met een beperking kunnen tijdens de vakantieperiode door deze samenwerking hun kind meenemen naar De Betteld zodat het hele gezin mee kan doen met de activiteiten op de camping. Ook is het mogelijk dat medewerkers van Profila Zorg het kind met beperking tijdelijk opvangen op De Betteld zodat het gezin zelf met de andere kinderen iets kan doen.

Daarnaast organiseert Profila Zorg maandelijks in diverse regio’s logeerweekenden. Dit zou ook op De Betteld kunnen plaatsvinden. Kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis kunnen hieraan deelnemen. Doel is de ouders te ontlasten en de kinderen een ontspannen weekend aan te bieden en met hen te werken aan hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Beide organisaties zijn blij dat met dit initiatief zodat mensen in het oosten van het land meer evangelische zorg kunnen ontvangen.

14-03-2011
Samenleving
https://www.betteld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies