Classic Festival zoekt gospelformaties

Het christelijk radiostation GrootNieuwsRadio 1008 AM en vakantiepark De Betteld organiseren van 1 t/m 3 juli het Classics Festival. Voor dit festival worden bands, artiesten cabaretgroepen en gospelkoren uit de jaren ’60 t/m ’90 gezocht die tijdens het festival hun oude repertoire ten gehore willen brengen. Het festival, dat plaatsheeft op De Betteld, wordt afgesloten met een exclusief optreden van Matthew Ward.

© christelijknieuws.nl (formatie The Lighters)

Hans van Vuuren, bekend als presentator van het dagelijkse programma Classics op GrootNieuwsRadio en Gerhard Hobelman van De Betteld vonden elkaar in een gezamenlijk verlangen de muziek van toen te laten herleven. Hans: “Ik liep al langere tijd rond met het idee de format van Classics om te zetten in een festival. Er is ook door Nederlandse artiesten zoveel leuke muziek gemaakt in die periode. Veel mensen hebben mooie herinneringen aan die tijd en het is leuk om die muziek nogmaals live te kunnen beleven, zowel voor de bezoekers als voor de bandjes zelf.”

Het criterium om mee te doen aan het Classics Festival is dat de band, artiest, cabaretgroep of het gospelkoor in de jaren zestig tot negentig van de vorige eeuw muzikaal actief was en een zekere landelijke bekendheid heeft genoten. Het festival wil in eerste instantie ruimte bieden aan reünies, maar staat uiteraard ook open voor formaties die nog steeds actief zijn Er zullen op De Betteld in het eerste weekend van juli totaal negen concerten worden georganiseerd.

De eerste editie van het Classics Festival wordt afgesloten met een optreden van de zanger Matthew Ward, die jarenlang onderdeel was van het bekende trio Second Chapter Of Acts, en ook als solo-artiest menig album op zijn naam schreef. Matthew Ward wordt begeleid door een band onder leiding van Eric Lagerstrom. Hij is in Nederland vanwege de Week Of Worship, die aansluitend aan het Classics Festival op de Betteld plaats heeft.

Bandjes en groepen die willen deelnemen aan het Classics Festival, kunnen een email sturen naar Gerhard Hobelman: gerhard@betteld.nl Bezoekers van het Classics Festival kunnen zich aanmelden als gast via de site van De Betteld: www.betteld.nl Scroll onder “programma” naar 1 juli en klik op Classics festival.

29-04-2011
Muziek
https://www.betteld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies