Inspiratieweekend en Korenfestival

De Betteld en lofprijzing en aanbidding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een plek van ontspanning, inspiratie, training en toerusting. Op 25 juni a.s. organiseert de Betteld een speciale inspiratie- en ontmoetingsdag voor dirigenten, koren en koorzangers, in het bijzonder voor hen die zich richten op lofprijzing en aanbidding.

© foto Henk-Jan Oudenampsen

Ook een druk koorseizoen achter de rug? Veel gezongen? Goede repetities en uitvoeringen gehad? Door middel van deze mail nodigen we je van harte uit om samen met ons het seizoen af te sluiten, op adem te komen, terug te blikken en daarnaast geïnspireerd en uitgedaagd te worden voor het nieuwe seizoen. Kom samen met je medekoorleden naar Zelhem!! Wat zou het geweldig zijn om met zangers en zangeressen uit heel Nederland een geweldige dag te beleven vol ontmoeting, lofprijzing en aanbidding, inspirerende workshops en masterclasses. Natuurlijk hopen we je ook een aantal handvatten aan te reiken om straks in het nieuwe seizoen mee aan de slag te gaan.

Daarnaast willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om samen met de dirigenten na te denken over manieren om verder te groeien in onze Bijbelse bediending- een taak die zo veel verder gaat dan nootjes en muziek alleen.

We zouden het geweldig vinden als een aantal koren bereid zouden zijn om gedurende de dag van zich te laten horen en een blok van 30-45 minuten te vullen. Wij zorgen voor de apparatuur. Interesse? Stuur een mailtje naar peter@van-essen.info en wij vertellen je graag hoe e.e.a in z’n werk gaat.

Woon je ver van Zelhem, of vind je een dagje gewoon te kort… kom dan gerust het hele weekend! Je bent vanaf vrijdag van harte welkom en je hoeft je zeker niet te vervelen. Houdt de website van De Betteld in de gaten voor het programma. Naast de faciliteiten van de Betteld zullen wij ook een aantal speciale activiteiten aanbieden. Kamperen in dit weekend kan voor € 7,50 per persoon per nacht. Geef je op via www.betteld.nl

Alle belangrijke zaken op een rijtje:

-De dag wordt gehouden op de Betteld in Zelhem. Aaltenseweg 11, 7021 HR Zelhem.

-Deelname is mogelijk voor het hele koor of een afvaardiging. Daarnaast is het is ook mogelijk om je als individueel deelnemer in te schrijven.

-De entree is op collectebasis

-We moedigen je van harte aan om het hele weekend te komen en er samen met je medekoorleden een geweldig weekend van te maken. Je bent vanaf vrijdag van harte welkom en je hoeft je zeker niet te vervelen. Naast de faciliteiten van de Betteld zullen wij ook een aantal speciale activiteiten aanbieden.

-Kamperen in dit weekend kan voor € 7,50 per persoon per nacht. Geef je op via www.betteld.nl

-Voor vragen of verdere infomatie neem je contact op met Peter van Essen: peter@van-essen.info

Tijdenschema en overzicht workshops.

Concept programma (alles onder voorbehoud, nader uit te werken en afhankelijk van de reacties)

Vrijdag

– 13.00 – 17.00 uur aankomst, registratie, tent opzetten, koffie, etc

– 20.00 uur Openingscelebration. Een feestelijke avond met een aantal inspirerende korte toespraken.

– Korte optredens van enkele koren en Hanne de Vries met als special Guest Celeste Nova uit Guatemala. Ze is directeur van een CanZion school voor aanbidding in de bediening van Marcos Witt.

Zaterdag

– 08.30 – 9.45 uur registratie voor de zaterdag, de inspiratiedag

– 10.00 – 11.30 uur Openingscelebration en welkom olv Peter van Essen en Maarten Wassink

– 11.30 tot 22.00 uur Het korenfestival in de grote Ichthuszaal van De Betteld (2000 zitplaatsen) met heel veel optredens van allemaal gospelkoren. Geef je koor z.s.m. op.

In de andere zalen van De Betteld zal een keur van seminars en workshops worden gegeven door hele goede leraren. Deze lopen in twee sessies van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur

We denken aan:

– Onderwijs over “emotionele vrijheid in aanbidding” door Peter van Essen

– Hoe geestelijk impact hebben in ons land door Maarten Wassink

– Aanbidding en toewijding

– Wat is bijbelse lofprijzing en aanbidding? Door Peter van Essen

– Basis zangtechniek

– Gevorderde zangtechniek

– Gebed en aanbidding door Jim en Vera Fiege van Europees huis van Gebed www.ehop.eu

De komende weken zal dit nog continu uitbreiden, let op de website www.betteld.nl Kijk onder programma bij 24-26 juni.

Zondag

Een zondagdienst m.m.v. verschillende koren.

We vieren avondmaal en korte prediking over “Aanbidding en de Heilige Geest”.

12.30 uur Lunch en daarna afscheid en vertrek.

02-06-2011
Muziek
https://www.betteld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies