Damascus rapt er niet omheen

Damascus is een collectief van vier ervaren en gedreven rappers met ieder een eigen kijk op hiphop: van dubbelzinnige wordplay tot diepzinnige poëzie. Bij alle members staat God centraal in het leven. Hij is dan ook het kader van waaruit de rappers schrijven over wat hen bezighoudt. Damascus draait er niet omheen: zonde, geloof en genade daar rappen ze over. ‘Geen vaag gedoe, maar een relatie met God, daar gaat het om.’

Maar de muziek is niet alleen bedoeld voor christenen. De muziek die Damascus maakt is bedoelt voor iedereen die van hiphop houdt of simpelweg geraakt wordt door de inhoud.

De rappers zijn elk individueel al langer bezig, de groep Damascus werd in 2009 gestart. Inmiddels hebben ze meegedaan aan de Xnoizz Band Battle, opgetreden in diverse jeugdkerken (o.a. Baan7, D-vote), festivals (Flevo Festival en Grasspriet Festival (BE)) en poppodia (Tivoli Utrecht, Bibelot Dordrecht en De Kelder Amersfoort).

Debuutalbum en eerste videoclip van Damascus een feit 
‘Tot Hier En Niet Verder’ al aan te schaffen op Xnoizz Flevo Festival

Vanaf 1 september is de cd ‘Tot Hier En Niet Verder’ van Damascus verkrijgbaar. Het collectief van vier gedreven en getalenteerde christelijke rappers werkte de afgelopen twee jaar aan de cd. De eerste videoclip, van het nummer ‘Ik Geef Het Over’, is sinds vandaag te bekijken.

Een doordacht en kwalitatief alternatief voor de immens populaire maar ook vaak inhoudsloze hiphop van vandaag de dag, dat is wat Damascus wil bieden. Vanuit hun christelijke identiteit schrijven de rappers MaddoC, Bob the Poet, Martee en Frenzy hun nummers, waarvan er vijftien op hun eerste cd ‘Tot Hier En Niet Verder’ zijn beland. De cd wordt gedistribueerd door Ecovata en is zodoende verkrijgbaar bij alle bekende verkoopadressen.

Het collectief Damascus werd twee jaar geleden opgericht en trad onder andere op in jeugdkerken als Baan7 en D-vote en was te zien op poppodia als Tivoli, De Kelder en Bibelot en tijdens het Xnoizz Flevo Festival. Hoewel hiphop vaak een specifieke doelgroep aanspreekt, slaat Damascus bij een breed publiek aan. De teksten zijn eerlijk en scherp en muzikaal is ‘Tot Hier En Niet Verder’ ook erg verrassend, bijvoorbeeld door gastoptredens van o.a. Coen van den Heuvel en Fabian Willems.

Videoclip ‘Ik Geef Het Over’

Drie nummers die op de debuut-cd staan waren al via internet te beluisteren. Bij één daarvan, ‘Ik Geef Het Over’, is een videoclip geschoten. Het thema van het nummer, alles afleggen en overgeven aan God, is op aangrijpende wijze verbeeld in de videoclip die te bekijken is op YouTube en via de site van Damascus: www.damascushiphop.nl.

CD te koop op het Xnoizz Flevo Festival
‘Tot Hier En Niet Verder’ ligt vanaf 1 september in de winkels. Bezoekers van het Xnoizz Flevo Festival hoeven niet zo lang te wachten. De cd is al verkrijgbaar na afloop van het optreden dat Damascus op het festival geeft. Damascus treedt op zaterdag 20 augustus om 12:00 op in ‘De Notenkraker’.

Bob the Poet

Op 31 mei 1984 kwam ene Bob Venus ter wereld. Een vreemd ventje met een aangeboren gevoeligheid voor teksten. Hij houdt zich bezig met alles wat ‘echt’ is en waar hij bewondering in proeft. In Zijn voetsporen, trekt hij de stoute schoenen aan, om zijn publiek op een prikkelende manier aan het nadenken te zetten.

MaddoC

Puzzelt met woorden en denkt niet zonder muziek te kunnen. Geeft een blauwdruk van zichzelf in 4 lines: ‘Dit is waar ik naar streef / Te zijn wie ik ben met als basis de geest / Want ik leef met de dag en ik weet / Dat wat me beweegt in m’n hart zit en leeft.’

Martee

Gebruikt woorden in zijn zoektocht naar waar het leven om draait. In elk verhaal, elk stukje poëzie en zelfs elke keiharde banger doet hij een poging om jou deelgenoot te maken van die levenslange zoektocht.

Frenzy

Sinds jaar en dag leip van hiphop, sinds 2004 zelf op de mic actief. Zijn eerste wapenfeit, de Transformatie Mixtape, dropte in 2009. De Frenz combineert scherpe teksten met de realiteit van elke dag én het geloof.

10-08-2011
Muziek
https://www.damascushiphop.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies