Kaartenactie voor gevangenen

Dit najaar organiseert Ark Mission opnieuw een grote kaartenactie voor gevangenen in ons land. Vorig jaar was de actie zeer succesvol en werden 12.000 kaarten en tekeningen in december aan gevangenen uitgedeeld. Het doel van de actie is een gevangene iets positiefs in handen geven.

© christelijknieuws – Gevangenis Albanie

Het unieke van deze campagne is de eenvoud: Schrijf een (kerst)wens op een kaart voor een onbekende gevangene. Onderteken alleen met uw voornaam en stuur de kaart in een envelop naar Ark Mission, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam. Ark Mission regelt de bezorging.

Particulieren, maar ook groepen zoals kerkelijke gemeenten, bijbelstudiegroepen en jeugdclubs kunnen meedoen. Ook tekeningen van kinderen zijn welkom, thuis gemaakt of in school- of clubverband. Tekeningen zijn vaak heel geliefd bij gevangenen vanwege herinneringen aan hun eigen kinderen.

De actie wordt erg gewaardeerd door gevangenen. Het feit dat onbekenden in de kersttijd aan hen denken en hen iets goeds toewensen treft hen vaak diep. In een aantal gevallen heeft een gevangene vorig jaar achteraf met een gevangenispredikant doorgepraat over de bijbeltekst op de kaart.

Omdat er ook veel anderstaligen in de gevangenis zitten heeft Ark Mission op haar website voorbeeldteksten in andere talen geplaatst die mensen kunnen overschrijven. Het is raadzaam om vooraf ook alle andere informatie op www.arkmission.nl te lezen.

Kaarten en tekeningen kunnen tot 1 december worden ingestuurd. De inzendingen worden rond kerst uitgedeeld aan gevangenen in ons land en aan Nederlanders die in het buitenland gevangen zitten. Ook vanuit België is er belangstelling voor de actie. Indien mogelijk worden ook kaarten gestuurd naar Vlaamse gevangenen.

De kaartenactie is een verlengstuk van andere activiteiten van Ark Mission voor gevangenen. De organisatie heeft een speciaal dagboek uitgegeven voor gedetineerden en subsidieert voor hen al 25 jaar een speciale Bajesagenda in een oplage van 33.000 exemplaren. Naast gedichten en tekeningen van gevangenen zelf bevat deze agenda ook uitleg over het christelijk geloof, bijbelteksten, een leesrooster en Het Onze Vader in diverse talen. Ook verschafte Ark Mission materialen voor kinderen van gevangenen.

18-10-2011
Samenleving
https://www.arkmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies