Duizenden christenjongeren naar Mission-Net congres

Van 28 december 2011 t/m 2 januari 2012 vindt in Erfurt (Dld) de tweejaarlijkse conferentie Mission-Net plaats. Er worden duizenden jongeren verwacht.

Mission-Net is bedoeld voor jongeren uit heel Europa die gaan voor één doel: groeien in een missionaire levensstijl. De conferentie vormt een onderdeel van een bredere beweging die jongeren uitdaagt en toerust om een getuige te zijn van Jezus Christus. Mission-Net organiseert van 28 december t/m 2 januari 2012 een congres over zending in Erfurt (Thüringen), waar Maarten Luther het Woord van God bestudeerde. Men verwacht dat ongeveer vijfendertighonderd jongeren uit alle kerken van Europa aan het congres zullen deelnemen. Het thema liegt er niet om: veranderen van onze wereld door een missionaire levensstijl.

Veel Europese jongeren geloven niet in een geopenbaarde waarheid – die construeer je namelijk zelf. Ondertussen zijn hun menselijke behoeften van alle tijden. Bijvoorbeeld, deel willen uitmaken van een groter geheel en, ergens bij willen horen: familie of netwerk, denk aan Facebook etc.

Bij de ‘Mission-Net jongeren’ draait het ook om iPods en PC’s. Maar zij willen hun geloof d.m.v. een missionaire levensstijl uitdrukken, d.w.z. mensen moeten binnen hun eigen cultuur bereikt worden. Jezus, als het vleesgeworden Woord, deed niet anders: Hij was in deze wereld, sprak een menselijke taal en bewoog zich binnen de Joods cultuur.

Mission-Net zal tijdens dit congres met de jongeren nadenken hoe zij binnen de heersende opvattingen van deze tijd van Christus kunnen getuigen en van betekenis kunnen zijn in het koninkrijk van God.

Naast een plenair programma, zal men in kleine groepen kunnen praten over het Woord van God, evangelisatie en zending, honger en armoede, klimaat en milieu.

Bekende sprekers die het missionaire thema van verschillende kanten belichten zijn o.a. Ramez & Rebecca Atallah uit Egypte, Jason Mandryk samensteller van “Operation World” en George Verwer van Operatie Mobilisatie.

Mission-Net oriënteert zich in haar opzet op de kerken, van protestants tot evangelisch en is intercultureel van karakter, men verwacht jongeren uit meer dan veertig landen.

christelijknieuws.nl

20-12-2011
Evangelisatie
https://mission-net.org/nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies