MAF al vijfentwintig jaar actief in Haiti

Met meer dan 100 zendelingen, vertegenwoordigers van de luchtvaart autoriteiten en andere gasten heeft MAF (Mission Aviation Fellowship) haar 25 jaar actieve dienst in Haïti gevierd met een speciale bijeenkomst in de MAF vliegtuig hangaar op het vliegveld van Port-au-Prince. Verschillende sprekers stonden stil bij de cruciale rol van MAF in het bereiken van de mensen in de afgelegen gebieden van Haïti.

Onder de gasten was Joe Hurston, een onafhankelijk zendingspiloot die al in 1980 actief was om MAF om naar Haïti laten komen. De slechte infrastructuur in Haïti vertraagde de ontwikkeling van het land en zorgde ervoor dat non-profit organisaties op zoek waren naar alternatief vervoer. Zeven jaar later was het zover en konden reizen van acht uur of langer over ruwe, onveilige wegen worden teruggebracht tot 25 minuten aan boord van een MAF vliegtuig.

Greg en Barb Van Schoyck, zendelingen van de Haïtiaanse American Friendship Foundation, vertelden hoe MAF er voor zorgde dat hun werk efficiënter werd. “Vliegen met MAF geeft ons de kans om betere rentmeesters te zijn van de middelen die God ons heeft gegeven,” vertelde Greg. “Lange ritten over verschrikkelijke wegen eisten hun tol, niet alleen van onze vrachtwagens, maar ook van ons lichaam. Het bleek al snel dat vliegen meer kosteneffectief voor ons is op de lange termijn.”

Na de zware aardbeving die Haïti trof in januari 2010, werd de kennis van MAF van het land en haar expertise in transport, communicatie en effectieve rampbestrijding ingezet toen MAF een sleutelrol kreeg in de organisatie van de humanitaire en medische hulp die binnenkwam via de luchthaven van Port-au-Prince. In de afgelopen twee jaar heeft MAF een cruciale rol gespeeld bij de inspanningen om de verspreiding van cholera te stoppen. MAF heeft allerlei organisaties bijgestaan door transport van medische teams, apparatuur en benodigdheden.

Uit de vele getuigenissen blijkt hoe geliefd MAF in de afgelopen 25 jaar is geworden bij de plaatselijke kerkleiders, medische hulporganisaties en (vliegtuig)autoriteiten. De activiteiten werden afgesloten met een dankdienst in de Quisqueya Chapel in Petionville, Haïti.

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

MAF Nederland
06-03-2012
Buitenland
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies