Paastour met Gerald Troost en Ruben Koman

Waarom eten sommige Nederlanders matzes met Pasen en hoe deed de paashaas zijn intrede in Nederland? Elke Nederlander viert op zijn eigen manier de vrije dagen rondom Pasen. De een bezoekt een meubelboulevard, maakt een uitgebreid paasontbijt en eet veel eieren. De ander bezoekt de Matthäus Passion of een kerkdienst.

Het is een feit dat het meerendeel van de Nederlanders niet (meer) weet wat Pasen inhoudt. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar de herkomst van Pasen, de Nederlandse paastradities en het bijgeloof, is dit boek, van schrijver Ruben A. Koman (1979), een must. Zowel de christelijke tradities, van carnaval, Aswoensdag tot Stille Zaterdag, alsook de Nederlandse volksgebruiken, van palmpaasstokken tot paasvuren, het vlöggelen en paasvuren, komen aan bod. Het boek krijgt een extra dimensie met de bijbehorden cd Pasen met pakkende songs van zanger Gerald Troost (1978). Deze nemen de luisteraar op meeslepende wijze mee langs het paasverhaal.

Op Tweede Paasdag 9 april om 16.15 uur nemen de traditionele Poaskerels in Ootmarsum het eerste exemplaar van het boek in ontvangst, voor pers en publiek. Deze mannen lopen rondom Pasen in traditionele beige jas en met hoed door de regio, tijdens het ‘vlöggelen’. Voorafgaand vindt vanaf 14.45 uur het gratis 100%Pasen-concert plaats in de protestantse kerk van Ootmarsum, Ganzenmarkt 31. De bij het boek geleverde cd wordt aan het publiek ten gehore gebracht. Ruben en Gerald touren ook in Utrecht en Veenendaal.

12-03-2012
Muziek
https://www.geraldtroost.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies