Hart van Pasen te zien in film De Brug

De afgelopen weken is de actie Hart van Pasen gestart. Kerken gebruiken een goedkoop product (€ 2,99) met een hoge waarde, om vrienden, kennissen en familieleden uit te nodigen na te denken over de betekenis van Pasen. Dit jaar is het product een film: de Oscar-genomineerde korte film De Brug. De film vertelt het aangrijpende verhaal van een brugwachter, die een aanstormende trein met honderden passagiers redt, ten koste van het leven van zijn zoon. De Brug brengt op levendige wijze het grootste offer van liefde, opoffering, hoop en vergeving in beeld.

Inmiddels zijn in 3 weken tijd ruim 20.000 dvd’s verkocht. Hieruit blijkt dat veel kerken de gelegenheid gebruiken om de essentie van het paasfeest onder de aandacht te brengen. Uit ervaring is bekend dat veel zoekers op deze manier in contact komen met de kerk en gelovigen.

Daarnaast heeft Agapè Media een website ontwikkeld voor de zoekers zelf. Dus voor mensen die de dvd ontvangen en niet meegaan naar een kerk. Zij kunnen zelf terecht op de website www.hartvanpasen.nl om daar meer informatie over het paasfeest te vinden. Op deze website wordt ook een laagdrempelige cursus aangeboden. Zo kunnen zoekers anoniem kennis maken met wat Pasen inhoudt.

 

Deze website is een onderdeel van de internetstrategie van Agapè, die weer een onderdeel vormt van het wereldwijde netwerk Jesus.net. Via deze aanpak worden zoekers geholpen om steeds meer over God en geloof te weten te komen.

Jesus.net is een wereldwijd samenwerkingsverband. Alle partners nemen deel in een gezamenlijke strategie, gebruiken dezelfde websites en verwijzen naar elkaar. Inmiddels zijn 22 taalvarianten beschikbaar. Een (be)zoeker vindt informatie over het christelijk geloof, wordt geholpen God te leren kennen en gestimuleerd samen met andere christenen meer over God te ontdekken.

15-03-2012
Evangelisatie
https://www.hartvanpasen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies