Door Nederland gesponsord MAF vliegtuig vertrekt naar Tsjaad

Op vrijdag 23 maart vertrekt een MAF vliegtuig uit Nederland om ingezet te worden in Tsjaad. Het Cessna 182 vliegtuig is een nieuw type voor MAF waarmee gehoor wordt gegeven aan de vraag om goedkope vluchten voor kleinere aantallen personen per keer.

Met de Cessna 182 vliegtuigen kunnen kleinere (hulp)organisaties en kerken nu ook gebruik maken van de diensten van MAF. Doordat het toestel goedkoper in exploitatie is en kleiner kan het heel vaak worden ingezet. De overige MAF typen vliegtuigen blijven ideaal voor langere vluchten met meer passagiers of vracht. De komst van het toestel betekent een impuls voor het werk van organisaties in de kleine en afgelegen dorpen in Tsjaad.

 

Het gebruik van motor met diesel techniek maakt het mogelijk om te vliegen op gangbare JET brandstof in plaats van het duurdere en schaarsere AVGAS, dat wordt gebruikt in de meeste andere vliegtuigen van deze omvang. Het toestel heeft daarnaast relatief lage onderhoudskosten. De vliegkosten zijn 40% lager dan die van het andere door MAF gebruikte kleine toestel, de Cessna 206.

 

Het van oorsprong Engelse vliegtuig is door MAF Nederland gesponsord. De afgelopen tijd is het team Mastenbroek Aeroskill druk geweest met het klaarmaken en het spuiten van het toestel in MAF kleuren. Vrijdag vertrekt het toestel van vliegveld Seppe bij Roosendaal naar N’Djamena in Tsjaad. Een vlucht van meer dan 6.000 kilometer gevlogen door ex-MAF piloten Herman Sterken en Jeroen Knevel. Voor de laatste bekend gebied, Jeroen was jarenlang Programma Manager en Piloot in Tsjaad. Tsjaad is dertig keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 450 km verharde wegen. Vliegen is vaak de enige mogelijkheid voor hulpverleners om mensen te bereiken. 

 

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

19-03-2012
Buitenland
https://www.maf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies