Gaarkeuken in het hartland van Israel

Midden tussen mooie heuvels van Samaria (Israel) ligt de plaats Emanuël: God is met ons! Ooit was deze nederzetting Emanuel een oase van rust, gelegen in een totale verlatenheid op de top van een heuvel. Zo’n 4000 mensen wonen er, onder wie veel kinderen.

Moshe Abrahams Cohen ziet de beelden van verbrande en verminkte lichamen weer voor zich als hij zijn ogen sluit. Hij maakt van dichtbij twee terroristische aanslagen mee. Het doelwit was in beide gevallen de lijnbus die grotendeels was gevuld met inwoners van Emanuël. Dit heeft zijn leven veranderd!

Gesteund door stichting Help ons Helpen zet Moshe zich tegenwoordig in voor het welzijn van veel kansarmen en weeskinderen. Dit jaar werd er een gaarkeuken door Help ons Helpen geplaatst op de plaatselijke school. De reden van de keuken is de structurele nood onder kinderen in Emanuel. Van deze nieuwe keuken zal de school zeker veel gebruik gaan maken verteld Henk de Wit. Peter Smit gaat verder, ons streven is om tenminste 150 kinderen dagelijks op school een maaltijd aan te kunnen bieden. Wij willen uiteraard veel meer kinderen gaan bereiken, maar het begin is er iedergeval! Moshe heeft een groot hart voor alle kinderen en helpt via een Palestijnse groenteverkoper ook Palestijnse kinderen met kleding. Een ander geluid dan de haat tussen de Palestijn en Jood wat je vaak in de medio tegenkomt! De bewoners op de Westbank zouden in vrede met elkaar kunnen wonen wanneer dit conflict niet zou worden uitgespeeld door de machthebbers van deze wereld, is de stellige overtuiging van Moshe.

Er zijn veel grote gezinnen in Emanuel die de stroom niet meer kunnen betalen, waardoor men het in de avond met kaarslicht moet doen. Kinderen die soms zonder maaltijd vroeg naar bed gaan om de honger te vergeten. Zestig procent van de kinderen zijn ondervoed, en twintig procent is te klein voor hun leeftijd. Verder zijn er nog andere problemen zoals kleding, gezondheid, verzorging en huisvesting. Midden in de armoede en de constante dreiging van gevaar (het is immers betwist gebied) ben ik gaan zien dat God hen vertroost, bemoedigd en versterkt verteld Henk. Het is dan prachtig om te zien dat Stichting Help ons Helpen hierin een rol mag spelen en ik ben dankbaar dat ik hier voor heel evendeel van heb mogen zijn.

Stichting Help ons Helpen heeft een speciaal gironummer geopend om kansarmen en weeskinderen dagelijks een maaltijd te kunnen aanbieden. Het gironummer is: 5282367 t.n.v. stichting Help ons Helpen o.v.v. maaltijd.

01-04-2012
Buitenland
https://www.helponshelpen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies