Gerald Troost maakt nieuw album over Pinksteren

Gerald: ‘We zijn dankbaar dat we een nieuwe cd hebben mogen uitbrengen onder de naam Pinksteren. Zoals de titel zegt gaat de de cd over de persoon en het werk van de Heilige Geest. De eerste reacties zijn bemoedigend en we hopen en bidden dat veel mensen geïnspireerd zullen worden door de teksten en muziek.’

Gerald: ‘Jezus belooft in zijn leven op aarde een Helper, een Trooster! Hij zegt: Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven. Wat een groot wonder! Waar God zelf in de oudtestamentische tijd in de tabernakel of tempel woonde, neemt de Heilige Geest nu intrek in ons hart. Het offer van Jezus, de Messias, maakte dit mogelijk. Dezelfde kracht die Jezus op deed staan, wil ons nu vervullen om krachtige getuigen te zijn van Jezus, de Zoon van God! We mogen elke dag nederig bidden om de leiding door de Heilige Geest, zodat we leven en vrede zullen vinden. Paulus zegt het zo mooi in de Romeinenbrief: U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’.

Zelf hebben we duidelijk gemerkt dat de ‘Helper’ ons keer op keer heeft geholpen in het schrijven en produceren van deze thema CD. Ik kan getuigen dat een leven door de Geest van God een avontuurlijk en mooi leven is. Juist in periodes van tegenstand en gebrokenheid wil deze Geest ons leiden, overtuigen en vertroosten. We hopen dat je de rijkdom van de vervulling met de Heilige Geest opnieuw of voor het eerst zult gaan ervaren!

Voor de mensen die de nieuwe CD nog niet hebben kunnen beluisteren staat op YouTube een promofilm voor een leuke eerste kennismaking.

Op 19 mei hopen we in The Shelter in Veenendaal de CD te presenteren. Met een voltallige band zullen we ook een ruim aantal ‘gouwe ouwe’ ten gehore brengen. Je kunt kaarten bestellen via kaarten@geraldtroost.nl of www.truetickets.nl Wees welkom!

© Henk-Jan Oudenampsen
11-05-2012
Muziek
https://www.geraldtroost.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies