MAF Moederdag actie Vrouwen van Hoop

Vrouwen hebben, ook in Afrika, een grote rol in hun gezin en omgeving. Sterke vrouwen die met hun manier van leven hét verschil maken voor de kwetsbaren van de samenleving. MAF roept Nederlandse vrouwen op om zich in te zetten voor deze vrouwen. De actie met de sprekende titel ‘Vrouwen van Hoop’ bereikt zijn hoogtepunt op Moederdag.

Elly Overeem, ambassadeur van het project, vertelt wat haar aanspreekt in de Vrouwen van Hoop actie. ‘Ik ben altijd al MAF-fan geweest, maar realiseerde me het belang van de vluchten voor vrouwen toen ik één van hen sprak in Oeganda. Margaret werd als negenjarige bange vluchteling opgevangen door een project dat bevoorraad wordt door de MAF vliegtuigen. Inmiddels is ze een sterke volwassen vrouw die met veel passie haar schoolklas leidt. Een klas vol met kinderen die net zo getraumatiseerd zijn als zij ooit was. Ik ben diep geraakt door haar verhaal en we bidden samen. Zij vertelt me dat ze nu weet Wie haar Bron is. Vanuit die Bron put ze kracht en kreeg ze hoop om verder te gaan. Nu maakt ze een verschil voor de mensen in haar omgeving, ze brengt Hoop en MAF helpt haar daarbij.’

Het project waar Margaret lerares is kan bestaan door de hulp van de MAFvliegtuigen. Het is één van de projecten die liggen op de route van de MAF Northern Shuttle. MAF zorgt voor het vervoer van voedsel, materialen en docenten naar de projecten. De vliegtuigen brengen hoop aan mensen die wonen in de meest afgelegen gebieden.

Er zijn verschillende manieren voor vrouwen om zich in te zetten voor de actie. Er kan een leuke moederdagtas of andere Vrouwen van Hoop producten worden besteld, vrouwen nemen initiatief tot het maken van artikelen of verkopingen. Er is een speciale postzegel uitgegeven waarmee vrouwen de actie kunnen ondersteunen. Kerken worden opgeroepen om op Moederdag de collecte voor dit project te bestemmen. Lees en leef mee op www.maf.nl/vrouwenvanhoop.

MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

MAF
11-05-2012
Evangelisatie
https://www.maf.nl/vrouwenvanhoop

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies