Jubileumfeest De Betteld met Gerhard Hobelman

Op zaterdag 28 juli 2012 vanaf 15:00 uur is het feest op vakantie en recreatiepark de Betteld in Zelhem. Deze dag vieren ze dat De Betteld 40 jaar bestaat. De dag start met een receptie van 15.00 – 17.30 uur. Na de receptie volgen diverse activiteiten. Om 20.00 uur treden er finalisten op van Talent van de Koning met elk twee of drie liedjes.

Tot nu toe komen Jordy van Toornburg, Arjan vd Kraan en Thomas Dekker. Tussen de artiesten door komen er blokjes over De Betteld. Eigenaar Gerhard Hobelman vertelt hier dan over. Met beeldmateriaal over zijn ouders, de historie van de camping en de toekomstplannen. De entree is gratis.

De Betteld is in 1972 gestart met kamperen bij de boer. Daarvoor was de grond in gebruik voor de voormalige boerderij. Deze boerderij droeg al sinds mensenheugenis de naam “De Betteld”. Bertus en Annie Hobelman waren boer en boerin in hart en nieren en ze leefden dagelijks met een open Bijbel. Langzamerhand werd hen duidelijk dat ze moesten omschakelen naar de recreatie. Al snel vond een groot aantal christenen, op zoek naar een vakantiemogelijkheid waar naast ontspanning ook geloof een centrale plaats innam, de weg naar De Betteld.

Toen in 1979 oprichter Bertus Hobelman plotseling overleed, kwam de verantwoordelijkheid voor het werk terecht op de schouders van zijn toen 22- en 19-jarige zoons Gerhard en Marten Hobelman. Door de jaren heen maakte het bedrijf een enorme groei door, zo zelfs dat het van een kleinschalige camping uitgroeide tot een volwaardig viersterren-vakantiepark.

In 2002 maakte De Betteld opnieuw een sprong in haar ontwikkeling; er werd een grote evenementenhal (de ‘Ichtuszaal’) gerealiseerd, 60 chalets vonden hun plaats aan de recreatieplas, De Witte Herberg werd gebouwd met daarin een jeugdherberg, een restaurant en een jongerencafé, en het bedrijf begon zich te profileren als christelijk conferentiecentrum.

Het aantal conferenties nam al gauw een enorme vlucht, de chalets werden in rap tempo verkocht en de bezetting van het park bleef maar stijgen, evenals de bekendheid als dé vakantiebestemming voor christelijk Nederland.

Ook inhoudelijk mag De Betteld zich meer en meer verheugen in de zegen die het programma brengt aan de gasten. Al vele mensen hebben op ons park voor het eerst hun leven gewijd aan Jezus! Daarnaast zijn er ontelbare verhalen van hoe God huwelijken herstelde, verdieping en vernieuwing bracht in het geloofsleven, hoe jong en oud braken met een zondige levensstijl en hoe gasten weer verfrist naar huis gingen; versterkt door de bemoediging, genezing, bevrijding en geloofsopbouw die ze mochten ontvangen op De Betteld.

Het christelijke karakter van het park geeft een bijzondere sfeer. Ondanks verschillen ervaren vakantie- en conferentiegangers eenheid rond Gods woord. Dit is juist het bijzondere van een verblijf op De Betteld. U bent in de gelegenheid christenen uit uiteenlopende en geografische richtingen te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Voor talloze gasten is dit een enorm verrijkende en levensveranderende ervaring geweest! De ruimte voor deze ‘veelkleurigheid’ is één van de waarden waar we als Betteld trots op zijn!

Redactie christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
29-06-2012
Samenleving
https://www.betteld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies