VerhalenArk vaart binnenkort naar Nederland

Aad Peters heeft de eerste (door Johan Huibers) nagebouwde Ark van Noach van de maker gekocht en ingericht als een drijvend bijbels themapark. Hij noemt het zelf: de VerhalenArk. Peters was in 2011 met de Ark naar Duitsland gevaren en heeft daar een jaar gewerkt aan de tentoonstelling in de Ark. Binnenkort is deze replica terug in Nederland.

De planning is dat de Ark van 28 september tot en met 21 oktober naar Wijk bij Duurstede gaat, daarna vaart het schip door naar Friesland. De Ark van Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. 

Aad Peters heeft het schip omgebouwd tot het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. Naast natuurlijk het verhaal van Noach is er aandacht voor vele andere verhalen zoals David & Goliath, Koning Salomo en Adam & Eva.

Het schip werd gebouwde Johan Huiberts, die er enige tijd mee door Nederland voer voordat hij zich zette aan de bouw van de Ark op ware grootte. Deze grote Ark van Noach is onlangs officieel in Dordrecht voor het publiek geopend. De afgelopen weken zijn er vele honderden bezoekers aan boord geweest. Het is een bijzondere ervaring om in deze replica rond te lopen, je raakt onder de indruk van de grootte die de oorspronkelijke Ark heeft gehad.

Nederlanders kunnen kiezen welke Ark ze willen bezoeken: de kleine Ark (van Aad Peters) in Friesland die omgebouwd is tot VerhalenArk of de grote Ark (van Johan Huibers) in Dordrecht die een beeld geeft van de omvang van dit reddingsschip van Noach.

Henk-Jan Oudenampsen
© Henk-Jan Oudenampsen
28-08-2012
Evangelisatie
https://www.verhalenark.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies