Apeldoornse kinderboek-illustratoren exposeren samen

In aansluiting op de kinderboekenweek begint er in oktober een bijzondere expositie in Galerie H10a: dan zijn er originele illustraties te zien van 8 Apeldoornse kinderboekillustratoren.

Wat begon met een enkele naam, mondde uit in een tentoonstelling van 8 illustratoren die elkaar nu pas (beter) leerden kennen, te weten Jenny Bakker, Miriam Bos, Marius van Dokkum, Hélène Jorna, Roel Ottow, Caroline van Pelt, Nina Smit en Nynke Talsma. ‘Welkom in deze kleurrijke wereld!’

De opening is op zondag 7 oktober om 13.00 u. O.a. Saartje van Camp, celliste bekend van ondermeer Spinvis, zal een op kinderen gericht optreden doen en verhalenvertelster Alma Smit komt om op de haar vertrouwde wijze twee spannende verhalen te vertellen. En natuurlijk zijn de illustratoren er zelf ook bij.

Om het geheel voor kinderen nog aantrekkelijker te maken is er ook een illustratiewedstrijd in 3 leeftijdscategorieën aan de hand van een gedicht van, ook Apeldoornse, kinderboekenschrijver Nanda Roep. Prijzen hiervoor zijn o.a. door Talens beschikbaar gesteld. Op de laatste dag van de expositie, 25 november, worden de prijswinnaars bekend gemaakt. het gedicht is ook op de website www.apeldoornse-illustratoren.nl te vinden.

De tentoonstelling is te zien in de maanden oktober en november op de eerste en de laatste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 u. en op afspraak (tel. 055 – 31 20 800 of 055 – 367 0 287 of via de exposerende kunstenaars; zie ook www.h10a.nl). Galerie H10a is op Hoofdstraat 10a (tussen Mariakerk en station) en de toegang is vrij

Roel Ottow

28-09-2012
Media
https://www.apeldoornse-illustratoren.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies