Twee Zilveren Duif Awards voor album Sela

Sela ontving vrijdag tijdens het Gala in de Week van de Christelijke Muziek maar liefst twee Awards. De groep ontving de Zilveren Duiven voor hun album Via Dolorosa in de categorien: Beste uitvoerende en Beste componist/tekstdichter. Sela verzorgde tijdens het gala ook de begeleiding van de andere artiesten en het formatie bracht enkele eigen nummers ten gehore.

Sela ontving de Zilveren Duif Award voor de Beste Uitvoerende van Els de Jong-van Gurp, directeur van de brancheorganisatie BCB van het christelijke boekenvak. De Zilveren Duif voor de Beste Componist/teksdichter werd uitgereikt door de directeur van Buma/Stemra.

Sela schrijft liederen die over traditionele liedculturen, muziekstijlen en kerkmuren heen gaan. De band is in 2005 ontstaan uit een project van de HGJB. Van het eerste uitgebrachte album U werden ruim 3500 exemplaren verkocht en de bezoekersaantallen rond de cd-promotie liepen op tot ongeveer 2300. Deze boven verwachting hoge cijfers zorgden ervoor dat Sela besloot door te gaan met de band. Er volgden meerdere concerten en cd’s. De nummers op het album Via Dolorosa gaan over het Paasfeest. In 2011 en 2012 werden door Sela, naar aanleiding van deze cd, op diverse locaties in Nederland (uitverkochte) paasconcerten verzorgd.

Sela schrijft liederen voor de kerk nu. Een kerk van eenheid door elkaar te ontmoeten in liederen die over traditionele liedculturen, muziekstijlen en kerkmuren heen gaan. Samen één van geest en één van hart in Christus.

Over hun missie zeggen ze: ‘Bruggen slaan lukt ons zeker niet alleen! Ben jij organist, zit je in een combo of misschien wel een bandje, pak de uitdaging aan om een Sela-lied in jouw kerk te introduceren! De kerk van nu vraagt om meer dan ‘traditionals’, laten we met elkaar de schouders zetten onder mooie bijbelgetrouwe liederen tot eer van God!

Steeds meer (traditionele) kerken ontdekken hoe waardevol het is om meerdere instrumenten en uitdrukkingsvormen te gebruiken in de samenkomst. Er ontstaan muziekteams, er wordt gezongen uit het Evangelisch Liedboek, Opwekking en Psalmen voor nu.

Vaak levert dat vragen op. Hoe speel je zo goed mogelijk samen in een muziekteam? Hoe begeleid je de samenzang op een ondersteunende manier? Wat is zangleiding? Hoe werkt dat in de voorbereiding?

Vanuit Sela hebben we ervaren musici beschikbaar om hierover praktisch onderwijs te geven.

Zij helpen gemeente graag op weg in het vormgeven van muziekteams voor het leiden van de samenzang. Tot eer van de Allerhoogste!’

Foto’s zijn in hoge resolutie verkrijgbaar via www.gospelconcerten.nl

Redactie ChristelijkNieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
17-11-2012
Muziek
https://www.selamusic.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies