Overname christelijke webshop NEEMA

Gospel.nl neemt per 1 december de webshopactiviteiten van NEEMA over. Met de overname breidt zij haar activiteiten verder uit. De grootste gespecialiseerde webwinkel voor christelijke producten slaat bovendien een brug naar goede doelen.

Gospel.nl startte in 2000 en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest succesvolle christelijke webwinkel met een breed assortiment aan boeken, films, muziek en gifts. De afgelopen week werd nog de 100.000e bestelling verwerkt. Dankzij de overname van de webshop-activiteiten van NEEMA, die in NEEMA Webshop B.V. ondergebracht waren, breidt Gospel.nl onder andere haar boekenassortiment verder uit. NEEMA zal zich als bedrijf verder toe gaan leggen op het uitgeven en distribueren van films. Haar eigen webshop zal verdwijnen.

“We zijn blij met de mogelijkheden die dit onze klanten en de klanten van NEEMA biedt” aldus Jan Dirk Kleijne, eigenaar van Gospel.nl. “Met deze constructie krijgen we een schaalvergroting die doorwerkt in de kwaliteit van onze dienstverlening.” Henk Nennie-van Gemeren van NEEMA: “Wij weten dat de klanten van NEEMA Webshop bij Gospel.nl in goede handen zijn. Gospel.nl is een webshop die zichzelf bewezen heeft. Zij wordt er sterker van en wij kunnen ons met NEEMA Media nog meer richten op onze filmactiviteiten.”

Een deel van de opbrengst van NEEMA Webshop ging naar goede doelen. Volgens Kleijne blijft dat zo nu zijn webwinkel de zorg voor de klanten en het assortiment van NEEMA overneemt. “Een deel van de winst van Gospel.nl zal ten goede gaan komen aan goede doelen, maar we gaan ook aan de gang met het ‘shop-in-shop’ concept van NEEMA.” Het ‘shop-in-shop’ concept houdt in dat christelijke organisaties de mogelijkheid hebben om binnen de webwinkel een eigen ‘mini-winkel’ te hebben, met producten die helemaal afgestemd zijn op hun visie. “We merken dat daar behoefte aan is; ook omdat organisaties met die constructie geen omkijken hebben naar de logisitiek. We hopen hiermee verder te groeien en de idealen van NEEMA een plek te blijven geven in Nederland.”

Volgens Kleijne is Gospel.nl hiermee nog niet ‘af’. “Gospel.nl beperkt zichzelf niet. We bedienen de gehele breedte van het christelijk erf, van reformatorisch tot evangelisch. We zetten ons altijd in voor goede klantenservice, snelle levering en scherpe prijzen. De komende tijd zullen we verdere stappen zetten om de verschillende takken van de webwinkel voor die brede doelgroep uit te breiden. We denken daarbij bijvoorbeeld aan Engelstalige boeken en downloads.”

Leon van Steensel

30-11-2012
Media
https://www.gospel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies