De Week van het Kind

13 tot 20 april is het De Week van het Kind. Tijdens deze week staan de rechten van kinderen wereldwijd centraal. Op www.deweekvanhetkind.nl zijn verhalen van verschillende kinderen te lezen. Waar worden zij blij van? Neem snel een kijkje, want op deze site zijn ook leuke prijzen te winnen.

“Ik word heel blij van de schoolbel. Ik vond het geluid zo mooi,” vertelt Jannet Gaye uit Liberia. Na jaren van burgeroorlog komt er in haar land eindelijk wat meer rust. Er wordt hard gewerkt aan wederopbouw. Maar de vrede staat nog enorm onder druk door de hoge werkloosheid (80%) en de extreme armoede. Maar Jannet zet door. Naar school gaan en dromen over de toekomst maakt haar blij. Jannet: “Later wil ik president worden. Het geld dat ik dan verdien, geef ik aan mijn ouders en mijn kinderen.”

Tijdens de Week van het Kind staan kinderen als Jannet in de picture. Samen met andere kinderen uit de hele wereld. Foto’s van hen laten zien dat er soms niet veel voor nodig is om kinderen blij te maken. Maar dat zij daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Vaak gaat het helemaal niet om grote dingen. Juist kleine zaken en een beetje hulp maken al een wereld van verschil.

Het leuke is, dat u met uw (klein)kind ook mee kunt doen aan deze week! Op www.deweekvanhetkind.nl kunt u een foto van uw (klein)kind uploaden en laten zien waar hij of zij blij van wordt. Er zijn leuke prijzen te winnen. Neem snel een kijkje!

De Week Van Het Kind is een initiatief van de Samenwerkende Kinderfondsen: Plan Nederland, WereldOuders, Red een Kind, Defence for Children, Compassion en Save the Children.

© Henk-Jan Oudenampsen
10-04-2013
Hulpverlening
https://www.deweekvanhetkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies