Israelliefhebbers vieren 65-jarig bestaan Israel

Tijdens het Israël Weekend van 30 augustus tot en met 1 september wordt het 65-jarig bestaan van Israël gevierd. Het thema is ‘Het draait om Jeruzalem’. Verschillende Israëlkenners vertellen op conferentiecentrum De Betteld te Zelhem over Jeruzalem in relatie met Jezus, Abraham en over het nieuwe Jeruzalem. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende workshops en genieten van Israëlische muziek. Kinderen hebben hun eigen programma.

Dit weekend zijn Israëlkenners Henk Poot en Sieb Buiten uitgenodigd. Cees Vork van de organisatie Op de Bres spreekt dit weekend over ‘Jeruzalem en Jezus’. Israël-predikant van Stichting Christenen voor Israël Henk Poot vertelt over het onderwerp ‘Jeruzalem en Abraham’. Organisator van het weekend Jacob Keegstra en voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) vertelt meer over het nieuwe Jeruzalem.

Merv en Merla Watson uit Israël verzorgen dit weekend de muziek. Zij zijn pioniers in hebreeuwse aanbiddingsmuziek en dans. Ervaren kinderwerkleidster Jitske Timpers heeft een speciaal, leuk programma voor kinderen samengesteld.

Op zaterdagmiddag kunnen deelnemers kiezen uit verschillende workshops. Galit Tuvya verzorgt de lessen Israëlische volksdansen. Zij geeft professioneel les in Israëlische dans. Albert Oosting leidt de workshop Sjofars. De sjofar is een hoorn van een ram of geit die in de joodse eredienst wordt gebruikt. De workshop Banieren wordt gegeven door Anke Marth Hoekstra. Zij is bestuurslid ICEJ-Nederland en maakt veel vlaggen en banieren.

Organisator Jacob Keegstra is naast voorzitter van de Nederlandse afdeling van ICEJ econoom en theoloog.De ICEJ is wereldwijd de grootste christelijke organisatie die achter Israël staat. Zij is opgericht in 1980 en houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met het helpen van joden om terug te keren naar het land Israël.

Erika Haisma
© Henk-Jan Oudenampsen
30-05-2013
Buitenland
https://www.betteld.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies