Een boekwinkel in de Broerenkerk in Zwolle

Boekhandel Waanders opende vandaag de bijzondere winkel in de Broerenkerk in het hartje van Zwolle. Een boekwinkel in een kerk was een lang gekoesterde wens van ondernemer Wim Waanders. De winkel ging vandaag om 10.00 uur open. Honderden mensen kwamen direct al een kijkje nemen.

Een belevenis om zo een kerk in te wandelen vol boeken, muziek, tijdschriften en meer. Even zoeken… maar ook de afdeling met Bijbels en geloofsopbouwende boeken is snel gevonden. Waanders heeft een prachtige winkel op een schitterende locatie.

Die beleving is waarschijnlijk wat Waanders voor ogen had toen hij zo’n zeven jaar geleden startte met dit immense project. En het ging niet vanzelf. De boekhandelaar heeft er heel wat moeite voor moeten doen om alles voor elkaar te krijgen en de openingsdatum werd keer op keer uitgesteld. Ook negatieve ontwikkelingen in de economie en met name in de boekenbranche gaven extra zorgen. Toch zette hij door.

Jaren is hij bezig geweest met het plan voor de bijzondere boekwinkel. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de kerk om te toveren tot een immense boekhandel met allerlei extra mogelijkheden: Zo is er een groot restaurant waar ook concerten gegeven kunnen worden en ook zijn er expositieruimten. De kerk is zo ingericht dat de monumentale waarde van het gebouw uit 1466 niet wordt aangetast.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
13-07-2013
Media
https://www.waandersindebroeren.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies