Een bijzonder verhaal van Trans World Radio Cambodja

Een bijzonder verhaal uit Cambodja. Trans World Radio schrijft over een vrouw die ondanks haar spraak-handicap toch getuigde van Jezus Christus: ‘Diep in de binnenlanden, vlakbij de Vietnamese grens, woont Ming Mom. Ze leeft eenvoudig en woont in een klein, houten huisje, op een afgelegen plek.

In haar dorpje is ze de enige christen. Toch is Ming Mom niet eenzaam. Ze is een trouwe luisteraar van het radioprogramma ‘Hoop voor vrouwen’ en belt vaak met hen. In mei 2013 maakte het team van ‘Hoop voor vrouwen’ de lange reis naar haar huisje om haar te ontmoeten.

Wanneer Ming Mom de stemmen hoort van de vrouwen, herkent ze direct hun stemmen. Voor het eerst ziet ze de gezichten bij de stemmen die haar zo vertrouwd zijn en waar ze elke week naar luistert. Het was al een lange tijd haar gebed dat ze deze vrouwen van TWR Cambodja zou mogen ontmoeten.

Ming Mom vertelt de programmamakers dat ze niet alleen zelf naar de radio luistert, maar het Woord van God ook doorgeeft aan haar dorpsbewoners. Ze zegt: ‘Al bijna een jaar komt er iedere week een groep kinderen naar mijn huis om samen te luisteren naar het kinderprogramma ‘De gelukkige kindertuin’. Sinds mijn beroerte is het moeilijk om de kinderen over de Here Jezus te vertellen. Ze kunnen mij niet goed verstaan. Daarom nodig ik ze nu uit om naar jullie radioprogramma te luisteren. De ouders vinden mij vreemd vanwege mijn handicap en willen dat hun kinderen na schooltijd op het land meewerken. Gelukkig blijven de kinderen naar mijn huisje komen om over God te horen.’

In Cambodja ontstaan vaak kerken, wanneer mensen in groepjes naar elkaar luisteren. Bid dat er op deze afgelegen plek een voorganger zal komen die de mannen, vrouwen én kinderen zal willen voorgaan in de samenkomsten!

Nog een bijzonder verhaal uit Cambodja dat hierop aansluit: ‘Mijn naam is Bo en ben 13 jaar. Ik woon in een dorpje in de Kampong Cham provincie. Ik wil u bedanken voor ‘de gelukkige kindertuin’. Want door uw programma kan ook een eenvoudige boerenjongen als ik ook horen over de Here Jezus. Tot mijn tiende jaar had ik nog nooit van Jezus gehoord. Maar op de lagere school leerde ik Hem kennen door tante Ming.

Tante Ming is verlamd geraakt door een beroerte. Ze woont alleen in een klein huisje. Vanwege haar ziekte kan tante Ming niet goed praten en is het moeilijk om haar te verstaan. Als ik naar school loop, kom ik altijd langs haar huisje en zij houdt mij dan aan om mij te vertellen over Jezus. Maar ik begrijp haar dan niet, dus nodigde zij mij uit om samen met haar naar ‘de gelukkige kindertuin’ te luisteren.

Later kwamen ook andere kinderen uit het dorp met mij mee om te luisteren. We waren zo blij dat we voor het eerst in ons leven hoorden over Jezus. Allemaal namen we op die dag de Here Jezus aan als onze Verlosser. En we bleven komen, zonder dat onze ouders het wisten. Als ze het wisten zouden ze boos zijn geworden op ons en tante Ming en het ons hebben verboden. God heeft mijn leven veranderd. Ik was al lid van een bende maar Jezus veranderde mij in een goede jongen en een goede vriend voor anderen. Omdat tante Ming haar huisje ver van onze huizen lag, fietsten alle kinderen op donderdagmiddag naar haar huisje om naar ‘de gelukkige kindertuin’ te luisteren.

Zusters, ik ben heel erg blij dat ik door te luisteren tot geloof ben gekomen. ’s Middags moet ik mijn vader en moeder helpen en op ons vee in het veld passen. Ik hoop dat ik op een dag jullie mag ontmoeten. En ik bid dat er op een dag een kerk mag komen in ons dorp en ik daarheen kan gaan. Ik wil ook heel graag gedoopt worden.

Wilt u alstublieft bidden voor tante Ming, dat God haar geneest. En voor de kinderen uit mijn dorp, dat onze ouders ons toestaan om te luisteren?

Mariette Oosterhoff
Trans World Radio
08-10-2013
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies