Nieuwe koers voor Operatie Mobilisatie

Sinds september is het leiderschap van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie overgedragen aan Lawrence Tong uit Singapore. Voor het eerst in 56 jaar staat OM onder niet-westerse leiding. Op vrijdag 18 oktober komt Lawrence Tong naar Nederland om zijn visie voor de toekomst van OM en zending in het algemeen te delen tijdens een avond met samenzang en ontmoeting in Emmeloord.

Evangelisatie en zending vanuit niet-westerse landen is een groeiende beweging binnen de organisatie. “Je ziet steeds meer dat er vanuit landen als Zuid-Afrika en vanuit Azië zendelingen worden uitgezonden voor evangelisatie, waar dat voorheen voornamelijk vanuit het westen plaats vond”, aldus de directeur OM-Nederland. “Met de aanstelling van Lawrence wordt deze verschuiving ook op leiderschapsniveau zichtbaar.”

Lawrence Tong is de derde internationaal directeur van OM, als opvolger van Peter Maiden en diens voorganger en oprichter van OM, George Verwer. Lawrence is sinds 1989 werkzaam bij OM en heeft onder andere gediend op een van de zendingsschepen en in Singapore, Taiwan, de Verenigde Staten en China. Een nieuwe leider brengt altijd veranderingen met zich mee, maar Lawrence heeft de diepe overtuiging dat de basis – het Evangelie – onveranderlijk is. “Wereldse trends veranderen; Gods waarheid niet. De wereld mag ons geloof niet beïnvloeden, ons geloof moet de wereld beïnvloeden”. Met die visie gaat Operatie Mobilisatie de toekomst tegemoet.

Op vrijdag 18 oktober komt Lawrence Tong naar Nederland en zal hij spreken tijdens een bijeenkomst die voor iedereen toegankelijk is. Deze avond start om 19:30 uur en vindt plaats in De Fontein, Wilgenlaan 4 te Emmeloord.

Meindert Kramer
Operatie Mobilisatie
09-10-2013
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies