Regionale Mannendag voor het eerst in Bergentheim

Dit jaar wordt de regionale mannendag gehouden op zaterdag 16 november in een nieuwe lokatie: “de Hoeksteen” in Bergentheim. Met het actuele thema “een weg uit de crisis” hoopt de organisatie een onderwerp aan te snijden dat niet alleen bij veel mannen leeft maar waarover ook veel van elkaar te leren valt.

Michiel Stolper is een van de initiatiefnemers van de werkgroep, vult aan: ‘Dit zijn de vragen: Hoe ga je zelf met de crisis om? Hoe kijken wij gezamenlijk naar de huidige crisis? Is het een financiële crisis of alleen maar een tijdelijke wat langdurige dip in de eurozone, waar we het liefst met zo min mogelijk kleerscheuren doorheen komen?’

Zolang we er niet echt veel voor hoeven te laten staan leven we rustig door. Consuminderen of zou het mogelijk een ander antwoord moeten zijn? Wat wordt er in deze crisis van je gevraagd als christen die in de samenleving.

Een plotseling ontslag, reorganisatie kan je leven, je huwelijk en gezin op de kop zetten. De economische crisis zorgt ook voor een identiteitscrisis zo blijkt. Waar heb ik al die jaren op gebouwd? Geeft de bijbel antwoorden op dit ingewikkelde macro-economische vraagstuk? Gelukkig is het woord van God een richtsnoer in je leven en mag je samen op zoek gaan.

Gert Hutten, predikant uit Arnhem en David Heek, pastoraal werker in Barneveld zullen inleidingen verzorgen. Het middaggedeelte zal interactief van aard zijn en beide sprekers zullen ook de tijd nemen om samen met de bezoekers in kleine groepen het thema en de vragen verder uit te diepen en naar antwoorden te zoeken.

Wanneer: 16-11-2013

Waar: GKV in Bergentheim

Tijd: 09.00-16.00 uur

Hoe aan te melden: via de website www.mannendaghardenberg.nl

Redactie christelijknieuws
Mannendag Hardenberg
19-10-2013
Kerk
https://www.mannendaghardenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies