4e Musketier website loopt vast door vele aanmeldingen

Vannacht om 00.00 uur opende de 4e Musketier de inschrijving voor de karakterweekenden die in het voorjaar van 2014 in Noorwegen, Schotland en de Ardennen worden georganiseerd. Door een extreme toestroom van aanmeldingen ging de site plat.

De 4e Musketier had al rekening gehouden met een extra toeloop van deelnemers en had daarom de capaciteit van de website uitgebreid. Zelfs deze extra capaciteit bleek niet voldoende om de stroom gegadigden te kunnen verwerken. Maandag avond 4 november om 20.00 opent de 4e Musketier de inschrijving opnieuw. Tot dit tijdstip is aanmelden niet meer mogelijk.

Precies vijf jaar geleden vond het eerste karakterweekend van de 4e Musketier plaats. In oktober 2013 organiseert de beweging vier karakterweekenden, in Amerika en de Belgische Ardennen, met 800 nieuwe deelnemers uit zes verschillende landen. Honderden vrijwilligers zorgen dat de karakterweekenden in goede banen worden geleid.

Het geheim van de karakterweekenden ligt in de unieke mix tussen fysieke uitdaging en geestelijke input. Daarbij zoekt de 4e Musketier elke keer de grens van het haalbare op. Via diverse uitputtingsslagen komen de mannen uiteindelijk uit bij de voet van het kruis, waar levens beslissend veranderen.

Naast de karakterweekenden organiseert de 4e Musketier de Muskathlon, een (fiets) marathon op een extreme locatie, waarbij geld wordt ingezameld voor het werk Compassion en Open Doors. In mei 2013 brachten 120 Muskatleten in Oeganda 1,4 miljoen euro bijeen voor de allerarmsten en vervolgde christenen. In 2014 wordt de Muskathlon georganiseerd in Israel, Oeganda en Ethiopië.

Tijdens de karakterweekenden die deze maand worden georganiseerd staat de Bijbelse figuur David centraal. Tijdens de weekenden wordt zijn leven bestudeerd en maken de mannen via allerlei fysieke verwerkingsopdrachten de lessen praktisch.

Op 18 januari 2014 organiseert de 4e Musketier voor de vierde keer haar jaarlijkse Event. Ditmaal in de IJsselhallen in Zwolle, waar 8.000 mannen worden verwacht. Het thema is ontleend aan het Bijbelboek Jozua en luidt: ‘Zon sta stil!’

Henk Stoorvogel
© Henk-Jan Oudenampsen
01-11-2013
Kerk
https://www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies