Gebouw Evangelische Gemeente Ommen officieel geopend

Met het doorknippen van een lint, de onthulling van een nieuw beeldmerk, het vrij laten van (vredes) duiven en een feest boordevol activiteiten is op zondag 17 november de Oase in Ommen geopend. In het gebouw van de Evangelische Gemeente Ommen (Evango) werd gedurende de dag een groot aantal gasten ontvangen en rondgeleid.

Hoogtepunten van het dag- en avondprogramma waren een officiële openingshandeling, openingsdienst, kinderfeest en een afsluitend concert door Elisa en Reni Krijgsman.

Met de ingebruikname is een einde gekomen aan de periode waarin de gemeente steeds op andere locaties in Ommen ruimte moest huren voor haar doordeweekse activiteiten. De Oase is het vroegere WMO-loket van Ommen, dat deel uitmaakt van het Carrousel-complex. De locatie sluit perfect aan op de sporthal, waarin de Evango al sinds jaar en dag haar zondagse samenkomsten houdt.

De openingshandeling werd verricht door een van de oudste leden van de Evango, Lenie Ruige, die daarbij de hulp in riep van een aantal kinderen. Direct daarna werden door de vijf oudsten van de gemeente evenveel duiven losgelaten, als symbool van vrede en eenheid. Direct daarna werd in de sporthal door enkele honderden mensen, waaronder ook veel gasten uit andere kerkelijke gemeenten, een openingsdienst gehouden. Daarin werd het accent gelegd op de Bijbelse boodschap om het huis op de rots te bouwen en niet op het zand. Datzelfde thema kwam terug in een kinderfeest later op de middag., met veel liedjes, vrolijke kleuren en spel.

Ruim 350 mensen woonden ’s avonds het concert van Elisa en Reni Krijgsman en hun band bij. Ook hier konden vele gasten uit Ommen en omgeving verwelkomd worden.

redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
19-11-2013
Kerk
https://www.evango.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies