Ik ben gestopt met mijn studie, wat nu?

Voor veel jongeren zijn de maanden december en januari erg spannend. In die periode loopt ongeveer een derde van de eerstejaars vast in de studie. Anderen, die gekozen hebben om een jaartje te gaan werken, komen erachter dat werken ‘het niet helemaal is’. Weer anderen komen na een reis in het buitenland met heel veel vragen thuis. Voor die jongeren start de Evangelische Hogeschool Amersfoort op 28 januari het EH-Traject.

Jaarlijks stopt 30% van alle studenten tijdens het eerste jaar hun studie. Dat zijn zo’n 33.000 tot 44.000 jongeren! De meeste van deze jongeren stoppen voor 1 februari in verband met studiefinanciering en worden vervolgens met vragen geconfronteerd als: ‘Wat moet ik nu de rest van het jaar doen? Wat wil ik eigenlijk? Wat zijn mijn mogelijkheden en beperkingen? Welke rol speelt mijn geloof daarin? Hoe kies ik op de juiste manier mijn vervolgstudie?’ Het EH-Traject wil jongeren helpen met het zoeken naar een antwoord op al deze vragen.

Het unieke van het EH-Traject is de combinatie van geloofstoerusting, persoonlijkheidsontwikkeling, maatschappelijke vorming met daarbij uitgebreide studiekeuzebegeleiding. Tijdens de opleiding, die 3 dagen per week in beslag neemt, is er alle ruimte voor de ontwikkeling van de student zelf. Daarbij gaat het niet om het stampen van kennis (er zijn geen tentamens of toetsen) maar om praktische handreikingen die de student helpen inzicht te krijgen in zichzelf, de maatschappij en het persoonlijk geloof. Het EH-Traject eindigt op 2 juli zodat de student in september weer in een nieuw cursusjaar kan instromen.

Via www.eh.nl kun je de studiegids aanvragen en op donderdag 16 januari is er een voorlichtingsmiddag. Deze bijeenkomst kent een vast programma dat begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Onno Visser
Evangelische Hogeschool
10-01-2014
Onderwijs
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies