TWR: Bijbelverhaal wordt verteld in Sri Lanka

In het boeddhistische Sri Lanka, waar christenvervolging schrikbarend toeneemt, is Trans World Radio (TWR) deze week begonnen met christelijke uitzendingen via negen FM-stations. Open Doors meldde vandaag dat Sri Lanka de top 50 Ranglijst Christenvervolging is binnengekomen op plek 29.


Hoewel er officieel godsdienstvrijheid is, worden minderheidsgroepen als christenen en moslims zwaar vervolgd door fundamentalistische boeddhisten en de organisatie Bodu Bala Sena (BBS). Het bouwen van nieuwe kerken wordt tegengewerkt en vergunningen worden niet meer verleend. Sri Lanka is van oudsher een boeddhistisch land en de boeddhistische monniken willen dat graag zo houden, desnoods met geweld.


In Sri Lanka is het bij de wet verboden een ander geloof te promoten dan het boeddhisme. In het radioprogramma van dertig minuten wordt de Bijbel chronologisch verteld in verhaal en dialoog. Om de bekendheid te geven aan de uitzendingen zijn flyers uitgedeeld en voorgangers geïnformeerd.

De negen FM-stations zijn eigendom van SLBC (Sri Lanka Broadcast Corporation). Ook het middengolfstation dat toebehoort aan SLBC wordt al 34 jaar gebruikt door TWR voor de uitzendingen naar India. TWR is dankbaar voor de goede relatie met SLBC.

Trans World Radio wil mensen wereldwijd bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Bij de verspreiding van het Evangelie maakt TWR behalve radio steeds meer gebruik van andere media; zoals mobiele telefoon, internet en mp3-spelers. Wereldwijd maakt TWR gebruik van twintig grote en duizenden lokale zenders en vinden uitzendingen plaats in meer dan 230 talen.

Mariëtte Oosterhoff
Trans World Radio
10-01-2014
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies