Grootste mannenevent van Europa in Zwolle

Zaterdag 18 januari vindt het grootste mannenevent van Europa plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Ruim 5.000 mannen komen samen voor een keur aan muziek, sprekers, kampvuur, cabaret en lompe spellen.

Cabaretier Roue Verveer zal net als vorig jaar de lachspieren van de mannen bewerken. De uit Suriname afkomstige topcabaretier trad in 2013 voor het eerst tijdens een 4e Musketier Event aan. Hij vond het zo mooi op het event dat hij dit jaar graag terugkomt met een nieuw programma. Naast Roue zullen zes verschillende bands optreden, waaronder het internationaal gerenommeerde Iona, die bekend staat vanwege hun bijzondere Keltische muziek. Ook zal Jay P Beijersbergen met zijn band een bluesrock sessie verzorgen, zet Trinity een Zuid-Amerikaans feest neer en hiphopt Damascus er op los.

Het thema van het event is ontleend aan het bijbelboek Jozua en luidt: ‘Zon sta stil!’ Theo van den Heuvel zal de eerste toespraak van de dag verzorgen aan de hand van Jozua 1: ‘Wees sterk en moedig.’ Henk Stoorvogel zal spreken over de zonde van Achab en Wim Hoddenbagh sluit de dag af met de oproep om stoutmoedige gebeden te bidden en grote dingen van God te verwachten, naar het voorbeeld van Jozua’s gebed ‘Zon sta stil.’

Nieuw op het event is het Nederlands Kampioenschap Mannenbeweging. Tien mannenbewegingen uit Nederland hebben zich aangemeld voor de competitie waar zij getest worden op kracht, kunde en kennis. Lompe uitdagingen als crowdsurfen in een rubberboot, auto’s rollen, spijkerbroekhangen op tien meter hoogte en carbidschieten horen bij de opdrachten.

Naast het event organiseert de 4e Musketier karakterweekenden en de Muskathlon: een (fiets) marathon op een extreme locatie, waarbij geld wordt ingezameld voor het werk Compassion en Open Doors. In mei 2013 brachten 120 Muskatleten in Uganda 1,4 miljoen euro bijeen voor de allerarmsten en vervolgde christenen. In 2014 wordt de Muskathlon georganiseerd in Israël, Uganda en Ethiopië.

Pieter Cnossen
© Henk-Jan Oudenampsen
10-01-2014
Kerk
https://www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies