100000 Bijbels ingeleverd bij Recycle-Bijbelactie

Ruim 100.000 bijbels zijn er in 2013 ingezameld in het kader van de Recycle-bijbelactie. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is erg blij met het resultaat, waarbij honderden vrijwilligers van het NBG zich hebben ingezet.

Oude, stukgelezen of onbruikbare bijbels konden worden ingeleverd op diverse plaatsen in Nederland en werden tijdelijk opgeslagen in kerken, garages of boekhandels. Geregeld werden ook bijbels afgeleverd bij het kantoor van het NBG in Haarlem, waar medewerkers ze verpakten en doorstuurden naar Royal Jongbloed in Heerenveen.

Een absoluut record werd gevestigd door de plaatselijke NBG-werkgroep van de gemeente Staphorst; in totaal zijn hier meer dan 2.300 oude bijbels, liedboeken en psalmboeken ingeleverd.

De actie, gestart in januari 2013, was een samenwerking met de uitgeefpartner van het Nederlands Bijbelgenootschap, Royal Jongbloed. Het papier zal gerecycled worden, op het papier zal een speciale bijbeluitgave gedrukt worden. Welke uitgave dat zal zijn, is nog niet bekend.

Het NBG wil iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt hartelijk bedanken.

Sandra Haverman
16-01-2014
Kerk
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies