Mannenevent Zwolle trekt ruim 4500 bezoekers

De IJsselhallen in Zwolle waren op 18 januari 2014 het terrein van ruim 4500 mannen. Aan het eind van de dag vertrokken ze met een geinspireerd hart, getergde spieren, getrainde lachspieren en verhalen voor minstens een week.

De hoofdingredienten van het 4M Event 2014: 4500 mannen, Roué Verveer, Trinity, Andre van Zyl, Henk Stoorvogel, Iona, Jay-P Beijersbergen, Theo van den Heuvel, DamascusHiphop, Wim Hoddenbagh. En natuurlijk was daar het wedstrijdje autorollen, het carbidschieten (binnnen ja), crowdsurfen in een opblaasboot, snert, boerenkool, zeecontainers, spijkerbroekhangen op 10 meter hoogte.

Het thema ‘Zon sta stil!’, verwees naar Jozua die bad om een eindeloze dag zodat hij zijn vijanden beslissend kon verslaan. Als mannen hebben we soms een extra lange dag nodig, zodat wij Gods doelen voor ons leven kunnen realiseren. Van tijd tot tijd staan we voor de keuze of we een onmogelijk gebed durven bidden. Tijdens het Event hebben veel mannen radicale beslissingen gemaakt en opnieuw gekozen voor God. Voor hun gezin. Voor gerechtigheid!

Nieuw op het event was het Nederlands Kampioenschap Mannenbeweging. Tien mannenbewegingen uit Nederland hebben zich aangemeld voor de competitie waar zij getest worden op kracht, kunde en kennis. Lompe uitdagingen als crowdsurfen in een rubberboot, auto’s rollen, spijkerbroekhangen op tien meter hoogte en carbidschieten horen bij de opdrachten.

Naast het event organiseert de 4e Musketier karakterweekenden en de Muskathlon: een (fiets) marathon op een extreme locatie, waarbij geld wordt ingezameld voor het werk Compassion en Open Doors. In mei 2013 brachten 120 Muskatleten in Uganda 1,4 miljoen euro bijeen voor de allerarmsten en vervolgde christenen. In 2014 wordt de Muskathlon georganiseerd in Israël, Uganda en Ethiopië.

© Gerard Oudenampsen
20-01-2014
Kerk
https://www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies