Studiedag hedendaagse apologetiek

Op zaterdag 1 maart organiseert de ETA, onderdeel van het Evangelisch College, een studiedag over hedendaagse apologetiek in Amersfoort. Spreker is prof. dr. Benno van den Toren.

Hoe kan ik mijn geloof delen? Een dilemma waar velen mee worstelen. Daarom wil de opleiding Missionair Werk van de Evangelische Theologische Academie (ETA) tijdens de Studiedag Apologetiek samen met geïnteresseerden over deze vraag nadenken. Prof. dr. Benno van den Toren, hoogleraar interculturele theologie, zal een inleiding geven over dit onderwerp.

De studiedag wordt gehouden op zaterdag 1 maart 2014 van 10:00 tot 16:30 uur en vindt plaats in gebouw Rafaël, Kosmonaut 2, in Amersfoort. Voor EC-studiepashouders is de toegang gratis, voor andere geïnteresseerden bedragen de kosten € 17,50. Aanmelden kan via: www.eta.nl/StudiedagApologetiek.html.

Prof. dr. Benno van den Toren is hoogleraar interculturele theologie aan de PThU in Groningen. Hiervoor doceerde hij theologie aan de Faculté de Théologie Evangélique de Bangui (1997-2005) en Wycliffe Hall, Oxford (2005-20013). Hij zal het boek ‘Verantwoord geloof – Handboek Christelijke Apologetiek’ waar hij een bijdrage aan heeft geleverd verwerken in zijn lezing. Aan dit boek, dat in februari zal verschijnen, werkten onder meer mee: prof. dr. H.A. Bakker, drs. G.A. van den Brink en dr. R.J.A. Doornenbal.


Op deze studiedag komen vragen aan bod als: Waarom is het belangrijk het christelijk geloof intellectueel te verantwoorden? Hoe houden we bij de geloofsverantwoording rekening met de aard van het christelijk geloof en de vragen van de gesprekspartners? Hoe gaan we in gesprek over de waarheid van het christelijk geloof met mensen uit verschillende culturele en met andere godsdienstige achtergronden?


De opleiding Missionair Werk van de ETA is in 2013 gestart. Deze 3-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau kenmerkt zicht door een stevig Bijbels-theologisch kader en praktisch-theologische vakken, gericht op missionair werk. Het is bedoeld voor hen die zich willen toeleggen op het brede spectrum van missionair werk en zich hiertoe (al dan niet beroepsmatig) willen bekwamen.

Annelies Eijkelenboom

03-02-2014
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies