Via de radio het evangelie delen

In meer dan tien landen ondersteunt De Verre Naasten diverse mediaprojecten die gericht zijn op evangelisatie. Ze zien dat, onder Zijn zegen, dit werk vruchten afwerpt en dat motiveert en bemoedigt hen om door te gaan!

Sinds 2011 ondersteunt De Verre Naasten een radioproject van de Evangelisch Gereformeerde Kerk van Letland (ERCLat). Het programma, dat wordt gemaakt door dominee Alvis Sauka, zendt elke week de zondagse preek uit, waarbij er in de onderwerpkeuze en het taalgebruik rekening mee is gehouden dat de preek vooral door buitenstaanders wordt beluisterd. Het programma van Sauka slaat erg aan en kent een groeiend aantal luisteraars.

Somalië

Het Somalische volk is, door een wrede burgeroorlog, verspreid geraakt over de hele wereld. Om hen te bereiken met het evangelie ondersteunt De Verre Naasten enkele jaren het radioprogramma ‘Nolosha Cusub’ en een website. De gelijknamige website heeft jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers en dat aantal groeit elke dag. Om nog meer Somaliërs via internet te bereiken, wil men de website actief gaan promoten.

India

Wie in India christen wordt, kiest niet voor de weg van de minste weerstand. Veel christenen worden vervolgd, soms vermoord of door familie verstoten. Evangelisten werken daardoor onder moeilijke omstandigheden. Maar via televisie-uitzendingen kunnen zij, in het noorden van India, aan de voet van de Himalaya, toch veel mensen bereiken! Ook worden in de bergdorpen met succes christelijke speelfilms (professioneel geproduceerd) vertoond en op dvd uitgebracht. Deze dvd’s vinden legaal en illegaal (door ze te kopiëren) gretig aftrek.

Suriname: Radio Shalom

Cirfanie Renfrum-Burgzorg, 74 jaar, is getrouwd en leeft samen met haar man van hun pensioen. Ze probeert in het huishouden nog zoveel mogelijk zelf te doen. Ze luistert al jaren naar Radio Shalom, een mediaproject dat door De Verre Naasten gefinancierd wordt. “Ik ben blij met de radioprogramma’s! Door de programma’s leer ik hoe ik in mijn dagelijks leven voor God kan leven. Het is zo bijzonder hoe in het programma het dagelijks leven aan de hand van Gods woord benaderd wordt. Ik bel regelmatig even naar familie en vrienden om hen over Jezus te vertellen en hen te bemoedigen, omdat ze de liefde van God graag aan anderen door wil geven.”

Helpt u mee om dit wereldwijde evangelisatiewerk voort te zetten? Voor 2014 is een bedrag van € 72.000 nodig. Kijk op de website van De Verre Naasten voor meer informatie.

De Verre Naasten

04-02-2014
Evangelisatie
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies