Collecteweek voor de Evangelische Hogeschool in Bunschoten

In Bunschoten zal er de laatste week van februari een deur-tot-deurcollecte ten behoeve van de Evangelische Hogeschool (EH) worden gehouden. De EH is een interkerkelijk organisatie met een uniek onderwijsprogramma.

De opleidingen kenmerken zich door een combinatie van geestelijke, persoonlijke, maatschappelijke, intellectuele en praktische voorbereiding op een vervolgstudie, met veel aandacht voor studiekeuze en persoonlijkheidsontwikkeling. Vanwege het bijzondere, vormende karakter van het onderwijs ontvangt de EH van de overheid geen enkele subsidie. Voor haar bestaan is de school volledig afhankelijk van giften.

“Als we de ontwikkelingen in de wereld om ons heen bezien, achten we het van steeds groter belang dat er een plaats is waar jongeren in de veiligheid van een gemeenschap zich bezig kunnen houden met de essentiële vragen van het leven en met de ontwikkeling van een evenwichtig geloofsleven,” licht EH-directeur Els van Dijk toe. “Tegelijkertijd is het ook meer dan ooit een uitdaging om van giften te leven. We proberen daarom op allerlei mogelijke manieren financiële bronnen te vinden. We vinden het daarom geweldig dat we als organisatie een vergunning hebben ontvangen om deze collecte in Bunschoten te houden.”

EH-studenten zullen op dinsdag 25 februari, woensdag 26 februari en donderdag 27 februari langs de deuren gaan. Op vrijdag 28 februari is er een afsluitende bijeenkomst in de Immanuëlkerk (Plevier 2, 3752 PE Bunschoten-Spakenburg). Tijdens deze avond treedt zijn er optredens van het plaatselijke gospelkoor Jubilation (o.l.v. Ruud Widdershoven) en het EH-studentenkoor (o.l.v. Maarten Wassink). Daarnaast zal Els van Dijk een lezing geven n.a.v. haar boek ‘De hunkerende generatie’. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De EH is vooral bekend van het EH-Basisjaar, een eenjarig vormingsjaar ter voorbereiding op een vervolgstudie. Daarnaast biedt zij ook het EH-Traject, een opleiding van vijfmaanden voor studenten die voortijdig stoppen met hun studie.

Onno Visser
© EH
08-02-2014
Onderwijs
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies