De Logos Hope gaat van Bangkok naar Hong Kong

De Logos Hope heeft met 2013 een mooi jaar beleefd. 16 havens in 12 landen werden bezocht. Bijna 700.000 mensen werden aan boord verwelkomd. Het vaarschema voor dit jaar is redelijk bekend.

Het schip ligt vandaag in Bangkok en gaat daarna naar Hong Kong (maart en april), Japan (mei), Zuid-Korea (juni-augustus), Taiwan (september) en dan naar een werf (waarschijnlijk Singapore) waar twee generatoren dan eindelijk worden vervangen.

Waar het schip in 2015 naar toe gaat, is nog moeilijk te zeggen. Wel worden verschillende opties doorgenomen. Bij het maken van de vaarroute hebben we te maken met een lijst van 114 variabelen. Hieronder een aantal bepalende factoren waar Operatie Mobilisatie biddend antwoorden op hoopt te krijgen:

1. De stem van God… en wat is Zijn agenda met een regio of land?

2. Kunnen we onze strategische doelen verwezenlijken?

3. Ligt er en uitnodiging van een kerk, OM-kantoor, overheid of organisatie?

4. Zijn er signalen die tegen ons zijn?

5. Hoe is het klimaat? Denk aan de seizoenen, stormen, etc.

6. Is er dreiging van piraterij of oorlog?

7. Hoe is de perceptie van de bevolking naar christenen toe?

8. Hoe zit het met alfabetisme in het land?

9. Hoe zit het met de uitlaatgasemissie controles?

10. Is er een aanlegplek en hoe toegankelijk is deze?

11. Kunnen we boeken verkopen? Hoe zit het met de belasting die we af moeten dragen?

12. Hoe zit het met de beschikbaarheid van vertalers. Is er voldoende Engelstalige hulp?

13. Zijn er mogelijkheden om activiteiten te ondernemen en het evangelie te delen?

14. Hoe zit het met visa voor onze opvarenden afkomstig uit meer dan 50 landen?

Voor de organisatoren van Operatie Mobilisatie is het iedere keer weer een klus om de juiste beslissingen te nemen. Veel gebed en veel overleg is noodzakelijk. Douwe Scheepsma helpt vanuit Nederland mee met dit proces.

Douwe voer zelf jaren geleden mee op de Logos II. Het werk van de Logos Hope spreekt hem nog steeds erg aan. Hij was vele jaren de pr-man van OM-Nederland in Emmeloord. Maar twee jaar geleden wilde hij ruimte maken voor anderen. Douwe: ‘Het is goed voor het kantoor van OM-Nederland om iemand anders op deze pr-stoel te hebben. Als pr-man zet je op veel zaken en uitingen een duidelijk stempel.’

Als we hem vragen of de nieuwe baan bevalt, zegt hij: ‘Het doel van het schip en de mogelijkheden die de opvarenden krijgen, motiveren mij elke dag weer om aan de slag te gaan. Ook de noodzaak van dit werk achter de schermen zie ik heel duidelijk. Niets gaat vanzelf; het is gewoon hard werken om dingen gedaan te krijgen. De dynamiek van op afstand werken, gelieerd aan een team dat in de Verenigde Staten zit, is een uitdaging.’

Wat hoop je voor de toekomst? Douwe: ‘Ik werk eraan en bid ervoor dat de Logos Hope steeds voldoende inkomsten zal hebben zodat we de rekeningen kunnen blijven betalen. Vooral het Power Up-project momenteel in de machinekamer, waarbij generatoren vervangen worden, is een grote investering.

Ook hoop ik dat we nog jarenlang een uniek platform mogen blijven in de verspreiding van Gods Woord en dat we nog beter zullen worden in het bereiken en het betrekken van mensen. Ook dat we het contact goed vast zullen houden met een groot deel van deze bezoekers. Wellicht door de inzet van online technieken en methoden.’

redactie christelijknieuws
Douwe Scheepsma
12-02-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies