Symposium over argumenten voor en tegen geloven

Op vrijdag 4 april organiseert de EH het symposium ‘Religie natuurlijk!’ over argumenten voor en tegen geloven. Sprekers zijn prof. dr. Stefan Paas, dr. Rik Peels en drs. Pieter van Os. De bijeenkomst vindt plaats in KC De Brug in Amersfoort en dagvoorzitter is EO-presentator Andries Knevel.

In oktober 2013 verscheen het boek ‘God bewijzen’ waarin auteurs Stefan Paas en Rik Peels het ontwrichte gesprek over religie een nieuwe impuls geven door nuchter en rationeel uit te leggen wat er redelijk is aan gelovig zijn. Zij beweren dat religieus besef niet een product van indoctrinatie is, maar tot de normaalste zaken van de wereld behoort. Als wetenschappelijk onderzoek iets duidelijk maakt, dan is het dat atheïsme de ‘afwijking’ is en geloof de normaalstand van het menselijk leven. Beide auteurs zullen spreken tijdens het symposium. Co-referent is drs. Pieter van Os op (redacteur van NRC Handelsblad) die het geloof van zijn vaderen heeft verlaten.

EH-directeur Els van Dijk: “In ons curriculum stellen we ook het spanningsveld tussen geloof en wetenschap aan de orde. Op de EH rusten wij jongeren toe om weerbaar te zijn in een maatschappij waarin geloven in God niet meer de norm is. Wij geven hen graag argumenten in handen om het gesprek op niveau aan te kunnen. Omdat wij denken dat meer mensen hier behoefte aan hebben, organiseren wij dit symposium.”

De Evangelische Hogeschool is vooral bekend van het EH-Basisjaar, een eenjarig vormingsjaar ter voorbereiding op een studie aan hbo of universiteit. Daarnaast biedt zij sinds 2006 ook EH-Traject aan, een deeltijdopleiding van vijf maanden voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie. Kenmerkend voor het onderwijs is de combinatie van persoonlijke ontwikkeling en geloofstoerusting.

Datum: vrijdag 4 april 2014

Tijd: 14.00 – 17.00 uur

Locatie: Kerkelijk Centrum De Brug te Amersfoort

Sprekers: prof. dr. Stefan Paas, dr. Rik Peels en drs. Pieter van Os

Dagvoorzitter: Andries Knevel

Toegang: €15,00 (studenten €10,00)

Onno Visser
Evangelische Omroep
13-02-2014
Onderwijs
https://www.eh.nl/symposium

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies