ZendingsWeekend: Ontdek je eigen rol in zending

Het ZendingsWeekend is al voor vele christenen een hulpmiddel geweest om zich te oriënteren op een plek in het zendingswerk. Je kunt allerlei vragen hebben over jouw rol in Gods Koninkrijk, zoals: ‘Ben ik wel geschikt?’, ‘Hoe kom ik aan geld?’, ‘Mijn gemeente is niet zendingsbewust’ of ‘De nood is in Nederland toch ook groot?’.

Dit weekend gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze vragen. Ook is er ruim tijd om lekker te ontspannen in de prachtige omgeving van Bantega. Want dat is de locatie van het weekend: het Friese Bantega. Als je met de trein komt, halen we je op van Heerenveen CS. Het weekend is gericht op christenen tussen de 17 en 35 jaar. Een lekker praktisch weekend met ervaren sprekers, workshops en interactie. Data: 11-13 april in Bantega, Friesland

17-19 oktober in Bantega, Friesland.

Het ZendingsWeekend heeft een afwisselend programma waarin er veel interactie is, ruimte voor vragen, maar ook tijd voor ontspanning en reflectie. Een aantal vragen die we sowieso gaan beantwoorden met elkaar:

Heb ik een speciale roeping nodig?

Kan ik een briefje uit de hemel verwachten of is het gewoon ‘voorwaarts, mars!’ Hoe roept God? Hoe ontdek ik Zijn wil voor mijn leven?

Waarom alles achterlaten terwijl er in je eigen straat al zoveel nood is?

Wat heeft de bijbel te zeggen over het stellen van prioriteiten? Is het waar dat de Bijbel vooral gaat over getuigen zijn, discipelen maken en alles wat daarbij komt kijken?

Is zending niet vooral een taak voor specialisten?

Bovendien moet het wel een beetje goed voelen. Wat doe ik met m’n gebrek aan bewogenheid? Ik heb niet het idee dat ik aan de omschrijving van een zendeling voldoe. M’n bekwaamheden liggen op andere terreinen.

Hoe zit het dan met m’n loopbaan?

Ik ontkom toch niet aan de eisen en verantwoordelijkheden die het leven in het westen met zich meebrengt? Studieschuld, verantwoordelijkheid oppakken voor je leven en (toekomstig) gezin. Hoe maak ik mijn “plan” compatible met Gods plan? Verkering, trouwen, kinderen, ouders; de randvoorwaarden zijn eindeloos.

Moet ik dan leven als een bedelaar?

Over Gods voorzienigheid, leiding en bevestiging op financieel gebied. Hoe ziet God geld en hoe werf ik voldoende steun voor een eventuele stap naar het zendingsveld. Ook over trots en waarom ik het zo moeilijk vind mijn hand op te houden.

Mijn gemeente is niet zendingsbewust!

Over de plaats en de rol van de gemeente bij zending. Hoe pak ik het aan als mijn gemeente/kerk geen visie heeft voor zending, of voor datgene wat ik graag zou willen (gaan) doen? Heeft de bijbel iets te zeggen hierover en wat voor stappen kan ik zetten om te werken aan bewustheid en actieve betrokkenheid.

Met welke organisatie moet ik dan mee?

Over hoe je concrete stappen zet. Waar moet ik naar kijken? De kenmerken van OM. Hoe weet ik of ik bij de goede organisatie zit of terecht kom?

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
15-02-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies