Film toont christenvervolging Noord-Korea

Afgelopen weekend is in Zuid-Korea een speelfilm over christenvervolging in Noord-Korea in premiere gegaan, zo meldt Spirit24.nl. De film De Apostel vertelt het verhaal over een ondergrondse kerk in Noord-Korea en beschrijft de pijnlijke weg die christenen moeten doorstaan.

De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen van vervolgde christenen, die door het Noord-Koreaanse regime worden gezien als overlopers of verraders. De maker van de film hoopt hiermee de schending van de mensenrechten in dit land opnieuw onder de aandacht brengen.

In Noord-Korea is het aanbidden van een God strafbaar en kunnen christenen alleen stiekem hun geloof belijden. Organisatie Open Doors plaatste dit regime onlangs nog op nummer 1 van de ranglijst van landen waar de meeste christenen worden vervolgd. Veel christenen vluchten daarom naar Zuid-Korea.

De film gaat vooraf aan het uitkomen van een nieuw VN rapport, dat volgende maand wordt gepresenteerd. Sommige punten uit het rapport zijn uitgelekt. Zo schrijft de commissie dat er dingen in Noord-Korea gebeuren die te vergelijken zijn met het werk van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Vluchteling Shin zat op zijn dertiende in een strafkamp. Hij vestigt al zijn hoop op de VN.

Religieuze vervolging is een van de belangrijkste onderzoeksgebieden van de VN. Vandaag geeft de mensenrechtencommissie van de VN al een toelichting op het rapport.

spirit24

18-02-2014
Kerk
https://www.spirit24.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies