Logos Hope vijf jaar in de vaart

Sinds haar start op 19 februari 2009 hebben al meer dan 3,5 miljoen bezoekers het boekenschip Logos Hope van Operatie Mobilisatie bezocht. Nog honderdduizenden meer hebben gebruik gemaakt van de diensten van de bemanningsleden aan wal.

“Wij zien uit naar wat God ook in de toekomst gaat doen door Zijn schepenwerk,” vertelt Peter Nicoll, algemeen directeur van OM Ships International. “We beseffen dat we afhankelijk zijn van Hem. We voelen ons bevoorrecht om samen te mogen werken met zoveel verschillende mensen uit de hele wereld.”

Logos Hope voer de afgelopen vijf jaar een afstand van 2,7 keer rond de aarde en bezocht 87 havens in 48 verschillende landen. Ze begon haar reis in Denemarken en monsterde als eerste in Harlingen en Scheveningen aan. Na Europa voer het schip met haar 400 opvarenden naar havens in het Caribische gebied, West- en Noord-Afrika, het Nabije Oosten, het Arabisch Schiereiland, Zuid-Azië en het Verre Oosten. Vele levens van bezoekers en vrijwilligers aan boord zijn blijvend veranderd.

In januari 2014 legde Logos Hope aan in Sri Lanka waar tijdens een vijfdaags bezoek 73.783 mensen aan boord kwamen. Een nieuw record voor Logos Hope; op een dag trok het schip maar liefst 18.634 bezoekers! Voor de mensen in Sri Lanka, die door de burgeroorlog en de verwoestende tsunami van 2004 veel leed hebben meegemaakt, was Logos Hope het symbool van hoop en vrijheid.

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar is er veel om dankbaar voor te zijn, en voor de toekomst zijn er veel kansen om naar uit te zien. Tegen het einde van dit jaar zal het Power Up Project beginnen. Tijdens dit project zullen twee generatoren en het hoofdschakelbord worden vervangen. Ook zal een warmte terugwininstallatie worden geïnstalleerd. Door deze aanpassingen kan de Logos Hope efficiënter met energie omgaan, en – als God het wil – goed zijn voor nog vele jaren van bediening. Zodra het project is afgerond, zal het schip haar reis hervatten en kennis, hulp en hoop brengen aan mensen in havens in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Het werk van Logos Hope is alleen mogelijk dankzij de vrijgevigheid van particulieren, kerken en andere groepen. Aan het begin van dit jaar heeft een gulle vriend toegezegd dat hij iedere gift – tot maximaal $750.000 – zal verdubbelen. U kunt een bijdrage leveren aan het werk van Logos Hope, door geld over te maken via www.nl.om.org/geven of op IBAN-rekening NL13 RABO0114 2329 38 o.v.v. ‘Logos Hope’.

Wouter Klop
Operatie Mobilisatie
19-02-2014
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies