Woord en Daad en Red een Kind gaan intensiever samenwerken

Ontwikkelingsorganisaties Woord en Daad en Red een Kind gaan intensiever samenwerken. Per 1 januari 2015 vormen zij een gezamenlijke werkorganisatie, waarin een deel van de huidige organisaties zal worden ondergebracht.

Hierdoor kunnen zij tegen lagere kosten meer mensen in ontwikkelingslanden bereiken, en daarbij een hogere kwaliteit bieden. De beide organisaties blijven zelfstandig en behouden hun eigen Nederlandse organisatie, werkwijze, identiteit en verbinding met hun eigen achterban.

Woord en Daad en Red een Kind werken al jaren samen, onder andere binnen hun programma’s voor onderwijs en vaktraining. Door nu ook in Nederland nauwer te gaan samenwerken is het mogelijk om beter en efficiënter samen te werken met partnerorganisaties in ontwikkelingslanden. Verder biedt de samenwerking kansen om meer fondsen te werven die ten goede komen aan de allerarmsten.

De medewerkers van de afdelingen Partners en Programma’s, Institutionele Fondsen, ICT en Financiën van beide organisaties gaan vanaf 1 januari 2015 op één locatie in het midden van het land samenwerken. Deze nieuwe werkorganisatie – waarvan de naam nog niet bekend is – wordt door Woord en Daad en Red een Kind gezamenlijk aangestuurd, waardoor er minder managers nodig zijn. De organisaties verwachten dat de samenwerking per jaar €1.000.000,- besparing oplevert. Hierdoor kan het kostenpercentage van Woord en Daad en Red een Kind verder omlaag. Het contact met de eigen achterban in Nederland blijven Woord en Daad en Red een Kind zelf onderhouden.

Jan Lock, bestuurder van Woord en Daad: “We zetten met dit besluit een duidelijke en vooralsnog unieke stap om versnippering te verkleinen en tegelijkertijd voor 100 procent onszelf te blijven, in verbinding met onze eigen achterban”. “Door intensief samen te werken creëren we gezamenlijk aanzienlijk meer kansen voor kinderen, jongeren en gezinnen in armoede dan ieder apart”, aldus Leo Visser, bestuurder van Red een Kind. De komende maanden zal de nieuwe werkorganisatie vorm krijgen om per 2015 van start te kunnen gaan.

Wilma van der Meij
© christelijknieuws.nl
07-03-2014
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies