Reyer van Drongelen start debuutalbum via crowdfunding

Reyer van Drongelen, zanger, aanbiddingsleider en onder andere schrijver van het Opwekkingslied ‘Ik Zie Het Kruis’, werkt aan een debuutalbum dat later dit jaar moet verschijnen. Voor de cd heeft Reyer een crowdfunding campagne opgestart.

Reyer van Drongelen heeft als toetsenist en schrijver / zanger al meegewerkt aan verschillende projecten; zowel muziek uit het leven gegrepen als aanbiddingsmuziek. Samen met Matthijs Bats was hij eerder al initiatiefnemer van het project ‘De Heer Is Ons Huis’, dat geld inzamelde voor een nieuw gebouw van Evangeliegemeente Jonah in Ede. En hij schreef het lied ‘Ik Zie Het Kruis’ dat als zowel een Nederlandstalige als Engelstalige single uitgebracht werd. Het lied werd een duet met Pearl Jozefzoon en kwam terecht op de jongeren- en volwassen cds van stichting Opwekking. Naast deze projecten maakt Reyer remixes van bekende songs, zoals onlangs nog ‘God’s Great Dance Floor’ van Martin Smith.

Het solo debuut onder de naam Reyer zal helemaal Van Drongelen’s eigen muzikale visie volgen. Die muziek is het gevolg van Reyer’s relatie met God zoals Reyer dit met zijn band sinds 2009 brengt, waarbij een mix van stijlen klinkt en er een groots geluid ontstaat.

De crowdfunding voor het nieuwe album vindt plaats via ActHope: https://acthope.com/nl/projecten/60/doneren. Er zijn verschillende tegenprestaties opgezet voor donaties, waaronder vrijkaarten voor concerten, een privé concert en de single ‘Ik Zie Het Kruis’.

Voor geïnteresseerden heeft Reyer ook een filmpje opgenomen waarin hij de campagne en zijn debuutalbum toelicht:

https://www.youtube.com/watch?v=kTj3_9FgLdU&feature=youtu.be

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl

08-03-2014
Muziek
https://acthope.com/nl/projecten/60/doneren

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies