Jouw finish is hun start: Sponsorloop op Kootwijkerzand

De sponsorloop Walk4Water vindt op 22 maart plaats op het Kootwijkerzand, nabij Radio Kootwijk. De kortere routes van 6 en 12 kilometer zijn uitstekend geschikt voor gezinnen, terwijl de lange route van 22 kilometer en het hardloopparcours van 12 kilometer een grotere uitdaging bieden.

De deelnemers dragen een jerrycan met water met zich mee. Ze laten zich daarvoor sponsoren om geld in te zamelen voor hulpverlening aan vluchtelingen in oorlogsgebieden. Tegelijkertijd ervaren de deelnemers wat het is om kilometers te lopen met water, zoals zoveel mensen dat in deze wereld dagelijks doen. Door meerdere jerrycans met water te dragen kunnen de deelnemers hun eigen uitdaging en prestatie vergroten – en allicht meer sponsorgeld ophalen.

Alle routes gaan over het prachtige Kootwijkerzand, het grootste stuifzandgebied van Europa, en door de omringende bos- en heidegebieden.

Door oorlogen en rampen zijn wereldwijd veel mensen op de vlucht. Voor hen is het elke dag de vraag hoe ze aan drinkwater komen, of er eten is, of familie en vrienden nog leven en wanneer ze ooit weer naar huis kunnen. Met de opbrengst van de sponsorloop kan ZOA deze mensen helpen en hoop bieden op een nieuwe toekomst.

Els Sytsma
© Henk-Jan Oudenampsen
13-03-2014
Hulpverlening
https://www.walk4water.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies