Lou Fellingham neemt afscheid met Phatfish en komt naar Nederland

Dit weekend neemt de Britse band Phatfish definitief afscheid. Met diverse concerten verspreid over het weekend komt er een einde aan het 22-jarige bestaan van de groep. Voor zangeres Lou Fellingham houdt het muziekavontuur in ieder geval niet op; zij blijft actief als solo-zangeres en komt op die manier in mei naar Nederland voor een serie concerten.

Phatfish is in het Verenigd Koninkrijk vooral bekend geworden door haar moderne rock-benadering van moderne aanbiddingsmuziek die het echtpaar Nathan en Lou Fellingham schreef. Het bekendste lied werd ‘There Is A Day’, dat in Nederland in de Opwekkingsbundel terecht kwam als ‘Er Is Een Dag’. De band was regelmatig te zien op conferenties als New Day, de Stoneleigh Bible Week en in Nederland was ze veertien jaar geleden van de partij op het Flevo Festival.

Lou Fellingham bracht jaren geleden al haar eerste solowerk uit en kan zich, na de concerten die weekend, hier helemaal op richten. Over enkele weken treedt ze met haar begeleidingsband op in Hoogeveen (16 mei), Capelle a.d. Ijssel (17 mei) en Hilversum (18 mei). Ze wordt bovendien bijgestaan door een speciaal voor de tour samengesteld projectkoor van The Choir Company.

De terugkeer van Lou Fellingham zal welkom nieuws zijn voor veel Nederlandse concertgangers. De Britse werd de invalster voor Philippa Hanna toen deze een paar jaar geleden verstek moest laten gaan vanwege andere verplichtingen. De optredens die Lou Fellingham verzorgden, vielen buitengewoon in de smaak en worden nu dus uitgebreid.

Meer informatie over de komende optredens, ondersteund door het projectkoor van The Choir Company, is te vinden op www.events4christ.nl.

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Lou Fellingham/rebekahcoxphotography
14-03-2014
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies