Gesprekken op een begraafplaats met bekende Nederlanders

Een begraafplaats, kruispunt van leven en dood. Op deze plek hebben Annemiek Schrijver (IKON) en Arjan Lock (EO) bijzondere ontmoetingen met mensen die te maken hebben gehad met verlies. De kernvraag in ‘Bakkie Troost’ is telkens: wat troost je als je verdriet hebt?

De gedachte aan een weerzien in het hiernamaals? Een symfonie van Mahler? Een middagje zeilen? Drank? Bidden? Of wil je helemaal geen troost. Indringende gesprekken over afscheid nemen, maar ook over het leven.

Afwisselend van elkaar spreken Arjan Lock en Annemiek Schrijver elke week een bekende Nederlander over een dierbare van wie zij afscheid moesten nemen. In de eerste afleveringen vertellen achtereenvolgens cabaretier en schrijver Vincent Bijlo, oud-politicus Boris van der Ham, journalist Frenk van der Linden en acteur en regisseur Frank Sanders hun verhaal.

Daarnaast vertelt een andere gast wekelijks zijn of haar bijzondere verhaal. Hoe is het bijvoorbeeld om een kind te moeten begraven?

‘Bakkie Troost’ confronteert en ontroert maar is in de kern doordrenkt van Liefde en Troost. Vanaf zaterdag 22 maart tien weken lang om 17.30 uur op Nederland 2.

Persdienst EO
Evangelische Omroep
16-03-2014
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies